Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kern: Ove godine biće završen ipsilon krak

2019-03-29
19:45
Forrás
Pannon RTV
Sada se gradi deonica u dužini od devet kilometara od kružnog toka sa somborskim putem ka graničnom prelazu na Kelebiji.

Državni sekretar u Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na licu mesta je rekao: važno je da se jedna mala deonica, takozvani nulti sektor, što pre završi. Narednih dana će za nju biti raspisani javni poziv i u junu bi i tamo mogli da počnu radovi. Ostaje da naredne godine budu izgrađena dva nadvožnjaka, ali ti radovi neće ometati saobraćaj na obilaznici – dodao je državni sekretar Imre Kern. Zahvaljujući ipsilon kraku petlja jug na autoputu kod Subotice biće povezana za graničnim prelazom na Kelebiji.

„Vrednost ove investicije je 1,1 milijarda dinara. Za još 300 miliona dinara biće izgrađen takozvani nulti sektor. U godišnjem budžetu za ovo je predviđeno 1,4 milijarde dinara. Na taj način smo obezbedili da ipsilon krak od autoputa do graničnog prelaza na Kelebiji napokon bude završen i da građani mogu da koriste ovu saobraćajnicu".

Imre Kern
ipsilon krak

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.