Ugrás a tartalomra

Klavirski koncert u znaku vode u „Collegium Hungaricumu“ u Beogradu

2024.02.23
10:31
2024.02.23
16:09
Forrás
Pannon RTV
U mađarskom kulturnom centru koji funkcioniše u glavnom gradu Srbije nastupio je pijanista Henrik Seč.

Dvadesetdevetogodišnji Henrik Seč već je nastupao u više zemalja Evrope i u Kini. Mladi mađarski pijanista prošlog decembra nagrađen je izvođačkom nagradu „Artisjus“ u Budimpešti.

„Sanjao sam program koji se bavi vodom i duhom, odnosno program koji je vezan za vodu i duh, to sam zamislio pre otprilike godinu i po dana, i sada sam to uspeo da sastavim. To donosim i u Beograd. Naslov mu je Put pročišćenja.“

Mladi pijanista je pre Beograda, svoj solistički koncert predstavio i u Zagrebu i u Ljubljani.

„Biće izvedeni Ravel, Debisi, Sentpal. Komadi koji govore o vodi, o onim doživljajima, o onim aspektima šta voda predstavlja za njih. Na jednoj vrsti metafizičke osnove, i jednoj vrsti fizičke stvarnosti i onih osećanja koja postoje u vezi sa tim i koja muzika izaziva u nama. Biće to jedan klasični klavirski koncert“ kaže Robert Kasab, direktor „Collegium Hungaricum“-a.

U beogradskom „Collegium Hungaricumu“ naredno muzičko veče biće održano početkom marta. Sa ovim programom obraćaće se ljubiteljima zabavne muzike: mađarska pevačica Boglarka Čemer održaće koncert u glavnom gradu Srbije.

Collegium Hungaricum
klavir
koncert
Henrik Seč

Najnovije

15:57, Frissítve: 16:04

Deca u Čantaviru učila o značaju oprašivača

Povodom Dana planete Zemlje, Osnovna škola „Janoš Hunjadi” u Čantaviru i Ekološko udruženje „EcoKarma” zajednički organizuju različite programe za mlade. Centralna tema jednonedeljne serije programa je značaj i zaštita oprašivača.

Najčitanije

Ulica Braće Radić u Subotici proglašena za kulturno dobro

Zahvaljujući učešću SVM-a u sastavu vladajuće koalicije istrajnom radu u lokalnoj samoupravi, Vlada Srbije je svojom odlukum proglasila ulicu za kulturno dobro – prostorno kulturno-istorijsku celinu os velikog značaja – saopštio je dr Balint Pastor.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.