Ugrás a tartalomra

Koji sport deca treba da izaberu?

2023.07.27
13:01
2023.07.27
16:50
Forrás
Pannon RTV
Da dobiju pravi odgovor na ovo pitanje pomoć mogu da potraže u Kanjiži, gde je i ove godine organizovana letnja školica sporta. Za nedelju dana mladi mogu da upoznaju različite sportove.

Sportsko-rekreativni centar u Kanjiži popunjen je svakog dana. U školici sporta rade sa decom od 6 do 10 godina. Mladi iz opštine svakog dana mogu da se okušaju u različitim sportovima.

Dorina Boršoš, polaznica školice sporta:
„- Bio je džudo, tenis.
- Koji ti se najviše dopao?
– Tenis.”

Lena Sofi Domonkoš, polaznica školice sporta:
„Ovde možete da se upoznate sa sportovima. Sada ne idem ni na jedan pa ću ovde izabrati sport za sebe. Bilo je tenisa, aikida, rvanja i džudoa.”

U petodnevnu školicu sporta su mladi i ove godine došli u lepom broju, a šezdesetoro dece moglo je da se upozna sa određenim sportovima podeljeno u tri grupe – objasnio je Igor Vuković, sekretar Sportskog saveza opštine Kanjiža.

„Nedelju smo započeli rvanjem i rukometom u ponedeljak, nastavili tenisom i aikidom u utorak, zatim su na red došle igre u vodi, igre veštine, džudo, a za vikend je ostao fudbal i igre sa kotrljanjem.”

Kamp organizuju lokalno Udruženje „Sport za sve” i Sportski savez opštine Kanjiža, uz podršku Lokalne samouprave opštine Kanjiža.

sport
Igor Vuković
Kanjiža

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.