Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Koloritni dani, bez kiše

2020.09.09
17:42
2020.09.09
17:55
Forrás
Pannon RTV
U preostalom delu nedelje, u Vojvodini, možemo očekivati vreme bez oblaka i kiše – navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Značajnije zahlađenje očekuje se tek narednog vikenda, ali vreme će i dalje biti suvo.

Temperature su u nekim delovima Vojvodine, u sredu popodne, dostizale i 30 stepeni. Slično tome, i narednih dana se očekuje 29-30 stepeni, ali do kasnih večernjih časova vazduh se može ohladiti i na 14 stepeni.

Ove nedelje još uvek možemo da računamo na prijatno letnje vreme. U Subotici i njenoj okolini se ne očekuju padavine. Mnogo ljudi je i u sredu šetalo na Paliću, koristeći sunčane zrake za uživanje. Među njima i Jazmin Vaštag. Ova meštanka Palića se nada da ni naredne nedelje neće morati da koristi kišobran: „Mislim da će biti ovako lepo vreme, kao i ove nedelje."

Dugotrajno, toplo vreme međutim može da izmori ne samo stari, već i mladi organizam.

Karolj Vitez, Palić: „U izvesnoj meri da, ali treba boraviti što više na obali jezera Palić i to će kompenzovati."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Geza Kovač, istraživač klime kaže da za vikend možemo očekivati pravo letnje vreme, živa termometra može dostići i 32 stepena.

„Što se tiče nastavka, ni sledeće nedelje se ne očekuju veće promene. Možda sve do petka, pa možemo reći da će u prvoj polovini nedelje očigledno ostati puno sunca i veoma malo oblaka, praktično beznačajna oblačnost i uglavnom istočni, jugoistočni protok vazduha, dakle nadaleko nas zaobilaze frontovi. Temperatura će i dalje trajno biti blizu ili iznad 30 stepeni, skoro isto svaki dan, kao fotokopirani, ove vrednosti će dolaziti kao na pokretnoj traci, skoro da se uopšte neće menjati."

On je dodao da se, bez obzira na to što smo tek na početku meseca, računa da će u poređenju sa prethodnim godinama, ovo biti jedan od najtoplijih septembara u istoriji.

koloritni
kiša
vreme
Palić
jezero
oblak
prognoza
suvo
kišobran
Vojvodina
Subotica
toplo
termometar

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!