Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Konferencija o savremenim informatičkim izazovima na Paliću

2021.11.25
16:47
2021.11.25
19:58
Forrás
Pannon RTV
Greške u proceni onlajn trgovine, digitalizacija preduzetnika. O tome, kao i o detaljima projekta IT Subotica 2030 razgovarali su domaći i strani učesnici na IT4Biznis konferenciji.

U četvrtak je na Paliću održana četvrta IT4Biznis konferencija. Pored 120 predstavnika lokalnih informatičkih i preduzetničkih firmi, stiglo je više od 80 onlajn uključenja iz Srbije i okolnih država.

„Bavimo se digitalnim marketingom i sada smo pokrenuli veb stranicu pod nazivom putdigitalizacije.rs i ovde ćemo nuditi naše usluge, vebdizajn i medijamarketing na mrežama. Došli smo kako bi čuli koje su novosti u virtuelnom svetu" kaže Kristijan Đetvai, iz firme „Dropkom".

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Program je započeo izuzetnom temom: greške u onlajn trgovini, govorilo se i o nedostacima. Uvid u propuste pružila je zanimljiva prezentacija gosta iz Hrvatske koji je i ranije učestvovao na ovoj konferenciji.

„Iz jednostavnog razloga nije me sramota da govorim o svojim greškama, jer smo sve naučili na račun novca drugih. Zbog toga osećamo obavezu da to vratimo zajednici jer ono što smo mi naučili nije naše, već smo stekli na novcu oštećenih" rekao je Miroslav Varga, iz „Eskep studija" iz Osijeka.

 

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Učesnici konferencije mogli su da saznaju o novinama u poljoprivredi, ali bilo je reči i o digitalizacija preduzetnika, kao i o procesu njihove obuke. Slične investicije su i u Subotici sve popularnije.

„Iskustvo se bazira u prvom redu na više od deset godina proizvodnje softvera za tržište energenata, i sa tim u vezi i ovde u Subotici već četiri godine imamo razvojni tim sa osmoro ljudi. Kao edukacijsku aktivnost ovde smo formirali i „Logiskul" školu za učenje programiranja. Smatramo da je to veoma važno, da deca već u osnovnoškolskom uzrastu nauče da razmišljaju algoritamski. Osnove kodiranja ne pomažu samo u kodiranju, već kod dece potpomažu i sam proce razmišljanja" rekao je Akoš Fuzi, predavač iz Budimpešte.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Konferencija IT klastera ima važnu ulogu u upoznavanju digitalnog sveta.

„Prethodna dva puta su donela mnogo kontakata. Informatičke firme predstavljaju aktuelne trendove. Gosti nisu samo firme koje dolaze iz IT sektora, tako da je ovo veoma dobra prilika za to da se izgrade kontakti, a iz toga i da se razvije saradnja" kaže Aleksandar Pejić, direktor subotičko IT klastera.

Pejić kaže da će i nadalje nastojati da osavremenjavaju i proširuju program. Žele da se iz godinu u godinu fokusiraju na aktuelne teme i izazove.

informatika
Aleksandar Pejić
Miroslav Varga

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.