Ugrás a tartalomra

Kongres Fidesa - Viktor Orban ponovo izabran za predsednika Fidesa

2023.11.18
17:05
2023.11.18
17:31
Forrás
Pannon RTV
Viktor Orban ostaje predsednik Fidesa, dobio je 1190 glasova.

Mađarski premijer je na 30. kongresu vladajuće stranke u Budimpešti ponovo izabran za predsednika stranke. Političar je istakao da za njega ne predstavlja iznenađenje što će ostati predsednik stranke, te da to nije stvar sujete, već pokriće za to predstavljaju dosadašnji postignuti rezultati. Orban se zahvalio na reizboru. Poverenje koje je ukazano uliva poštovanje i nakon toliko vremena, dodao je. Čast mi je što mogu da nastavim da vodim najuspešniju stranku u Evropi - rekao je. Za potpredsednike su delegati izabrali Kingu Gal, Gabora Kubatova, Silarda Nemeta i Lajoša Košu.

Na današnjem kongresu Fidesa u Budimpešti povodom izbora rukovodstva te stranke prisutvovao je i dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara. Između ostalih, bili su prisutni i Arpad Fremond, Elvira Kovač, Balint Juhas, Anamarija Viček i Andor Deli. Političar je na svojoj stranici na društvenim mrežama napisao kako je bilo prisutno mnogo starih poznanika, prijatelja i simpatizera koji su i ovoga puta ponudili svoju pomoć i podršku. Zahvalivši na pozivu, rekao je kako je to bio fascinantan osećaj biti deo takvog svečanog društvenog događaja.

Fides
Viktor Orban
dr Balint Pastor

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.