Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Koronavirus Mađarska: 989 novozaraženih, 38 preminulih

2020-10-20
14:48
Forrás
MTI
Broj dnevno registrovanih zaraženih korona virusom u Mađarskoj je i dalje visok, ali poslednji podaci pokazuju manje od hiljadu obolelih. U proteklom danu zabeleženo novih 989 slučajeva.

Na zvaničnom portalu vlade navedeno je: broj registrovanih slučajeva zaraze u Mađarskoj iznosi 48.757, preminulo je 1.211 pacijenata, dok je 14.637 osoba izlečeno.

U poslednja 24 časa preminulo je 38 pretežno starijih, hroničnih bolesnika, te je ukupno do sada od posledica zaraze korona virusom umrlo 1.211 ljudi. Trenutno je aktivno zaraženo 32.909 obolelih. Na bolničkom lečenju je 1.960 pacijenata, od toga 197 na respiratoru.

Na današnjoj konferenciji za medije kriznog štaba Cecilija Miler je skrenula pažnju na to da i dalje treba izbegavati gužve. Glavni zdravstveni inspektor je rekla da se to odnosi i na pomene koji se organizuju povodom nacionalnog praznika 23. oktobra, ali i na druge događaje. „Ne preporučujemo učestovanje na masovnim okupljanjima, i tu ne mislim samo na praznik 23. oktobra. Molim vas da smanjite i druga masovna okupljanja i zajedničke skupove, jer su to mesta na kojima se virus najlakše širi."

koronavirus
Mađarska

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.