Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Koronavirus Mađarska: ne smiruje se intenzitet epidemije

2020-11-17
15:39
2020-11-17
17:46
Forrás
koronavirus.gov.hu
Kod 5.203 građana registrovano je prisustvo virusa korona, a preminuo je 91 pacijent u Mađarskoj.

Sa novoregistrovanim slučajevima ukupan  broj potvrđenih slučajeva zaraze u Mađarskoj porastao je na 152.659 osoba. Do sada je od posledica zaraze preminulo ukupno 3.281 pacijenata. Trenutno je na bolničkom lečenju 7.477 bolesnika, od toga njih 576 je na respiratoru. U više gradova vojska pomaže policiji  i učestvuje u kontroli pridržavanja mera bezbednosti i ograničavanja kretanja. Osim toga, od danas u 93 bolnice vojnici pod stručnih nadzorom nadopunjuju rad zdravstvenih radnika na onim poslovima koji mogu da se obave i bez stručne obuke, a takođe obavljaju i posao čuvanja i obezbeđivanja određenih ustanova.

Najmlađi preminuli u Mađarskoj imao je 25 godina, saopštila je dr Cecilija Miler, glavni državni zdrvstveni inspektor na onlajn održanoj konferenciji za novinare kriznog štaba.

„Kod sedam odsto preminulih naši kliničari nisu pronašli nikakvu osnovnu bolest, ili prateće oboljenje. Isključivo je koronavirus razlog smrti. Značajno je i dalje da štitimo grupe bolesnika koji imaju neko hronično oboljenje, ili su stariji, što neprestano govorimo od početka epidemije. Na žalost vidimo i da se dešava da nema drugog oboljenja kod preminulih" rekla je dr Cecilija Miler, glavni zdravstveni inspektor u Mađarskoj.

epidemija

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.