Ugrás a tartalomra
MTI

Koronavirus Mađarska: preminulo 99 pacijenata, 4.290 novozaraženih

2020.11.18
10:15
2020.11.18
16:48
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj je ukupno registrovano 156.949 slučajeva zaraze. Preminulo je 3.380 pacijenata, a izlečeno je 34.846 osoba.

Na zvaničnom sajtu koronavirus.gov.hu objavljeno je da je u Mađarskoj aktivno zaraženo 118.723 građana, 23 odsto njih su iz Budimpešte. Na bolničkom lečenju je 7.499 zaraženih koronavirusom, od toga 581 pacijent je na respiratoru. U obaveznom kućnom karantinu je 35.804 osoba, a do sada je testiran 1.409.651 građanin.

U više gradova u Mađarskoj vojska ispomaže policiji u poslu i učestvuje u kontroli pridržavanja zabrane izlaska, kao i održavanja javnog reda i sigurnosti. Osim toga, vojska od ponedeljka u 93 bolnice – uz odgovarajući stručni nadzor – rasterećuje zdravstvene radnike u obavljanju onih zadataka koji se mogu uraditi i bez zdravstvene obuke, a takođe i obezbeđuju čuvanje i sigurnost u odabranim objektima.

Od prošle srede uvedena je, između ostalog, mera zabrane izlaska iz kuće u periodu od 20 časova uveče do 5 časova izjutra, izuzev za one koji odlaze na posao, za šta moraju imati posebnu potvrdu. Zbog kršenja zabrane kretanja policija je do sada reagovala u 3.746 slučajeva.

Prodavnice mogu da budu otvorene – sa izuzetkom apoteka i benzinskih stanica – do 19 časova, a otvaraju se najranije u 5 časova izjutra. Delatnosti koje nisu pomenute u uredbi, poput frizera, masera, ličnih trenera, mogu da rade po ubičajenom rasporedu, uz pridržavanje vremena u kojem je zabranjen izlazak.

pacijent
novozaražen

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.