Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Koronavirus: novih 250 slučajeva u Srbiji, ukupno 3.630 obolelih

2020.04.12
16:44
Forrás
Pannon RTV
Zaraza je odnela novih šest žrtava u Srbiji, ukupan broj preminulih je 80. Broj izlečenih je veći od 400 osoba. Zabrana izlaska na snazi do sutra ujutru u 5 časova.

Na konferenciji za medije u 15 časova saopšteno je da je u Srbiji zaraza korona virusom utvrđena kod 3.630 osoba. U bolnicama se nalaze 2.684 osobe, 146 pacijenata je na respiratoru. Za jedan dan obavljeno je 1.913 testiranja, a ukupno je do sada sprovedeno 18.312 testiranja. Među šest novih preminulih troje su muškarci, a tri su žene, prosečne godine starosti 57,5. Trenutno smo u šestoj sedmici epidemije.

Tanjug/Irfan Ličina

Ukoliko vanredno stanje potraje i do kraja maja, a poslovi se nastave u junu, ni tada neće biti smanjenja zarada, izjavio je danas Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije je naglasio je da je moguće ukidanje vanrednog stanja krajem aprila, ili početkom maja.

koronavírus
žrtva
zabrana izlaska
Srbija
epidemija
Aleksandar Vučić
vanredno stanje

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.