Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Kreativna dramska radionica u Mađarskom kulturnom centru na Paliću

2020-07-09
14:32
2020-07-09
14:40
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskom kulturnom centru na Paliću, u sredu je organizovana kreativna dramska radionica za učenike osnovnih škola pod nazivom Kreativne vežbe.

Rukovodilac kreativne radionice je bila Čila Pamer, glumica mađarske drame Narodnog pozorišta u Subotici. Deca su mogla da nauče vežbe memorije i koordinacije. Učešće na radionici je bilo besplatno.

Za učešće na kreativnoj radionici pod nazivim Kreativne vežbe mogla su da se prijave deca od deset i dvanaest godina. Za Lili Danku sami zadatci nisu bili potpuno nepoznati, jer se već duže vreme zanima za glumu: „Još nisam čula ništa o Čili, ali mislim da će biti dobro. Recimo da se bavim glumom, jer smo u nižim razredima već igrali predstave i skoro uvek sam je igrala glavnog lika i recimo da znam šta kako treba raditi."

Lili je došla u pratnji svoje drugarice Ane Brezovski, koja je jedva čekala da se malo zabavi: „Idem u jednu dramsku sekciju. Tamo sam čula za ovu radionicu. Mislila sam da će to biti dobra zabava i zbog toga sam pozvala i svoje dve drugarice."

Dramska radionica, koja funkcioniše u okviru Fondacije Danilo Kiš, još je zimus nastupila u Mađarskom kulturnom centru na Paliću. Susret u sredu je organizovan zbog velikog interesovanja. Glumica Čila Pamer je istakla da se još nije bavila sa decom mlađom od srednjoškolaca: „Radimo vežbe koordinacije, vežbe u kojima obraćamo pažnju jedni na druge, koje su veoma korisne za koncentraciju, ali su dobre i za zabavu i druženje i za sklapanje prijateljstava."

Ona je dodala da je vežba takođe korisna i za razvijanje pamćenja i samoizražavanja.

dramska radionica
Čila Pamer

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.