Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

2022.01.15
16:36
2022.01.15
17:24
Forrás
Pannon RTV
Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

Zapalili su se ostaci od loženja unutar dimnjaka, kao i čađ i katran, a zatim se vatra proširila na krov. Krovna konstrukcija je u potpunosti izgorela, a uništene su i prostorije i stolarija na spratovima, rekao je Antal Kanjo, pedagog u penziji iz Kule.


„Sreća je što su prizemlje i podrum u relativno dobrom stanju. Imamo vodu, imamo struju, držimo se nekako, odnosno možemo da budemo u njoj, ali sve je mokro, jer kada su došli vatrogasci došli, sve su gasili i onda je šteta, naravno, velika.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Zajednica se okupila, pomažu u čišćenju i renoviranju. Lokalna samouprava opštine Kula obezbedila je finansijsku pomoć porodici, a prikupljanje sredstava organizuju i lokalni Mađarski kulturni centar „Nepker” i županija Sveti Đorđe, rekao je zamenik predsednika opštine Karolj Valka.

„Mislim da je to jedno veoma lepo zajedništvo i lično osećam da se pored čitave ove nevolje zaista vidi da su se građani okupili, kako preduzetnici, tako i pojedinci. Dakle trudimo se da maksimalno pomognemo porodici.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Svo oni koji žele da pomognu porodici, mogu uplatiti svoj novčani doprinos na broj računa Antala Kanjoa. Podaci su sledeći: broj računa je 325-9300600069373-26, a isti se nalazi u Vojvođanskoj banci koja pripada OTP grupi.

kuća
izgoreo
izgorela

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.