Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Kupališta u opštini Bačka Topola spremno dočekuju sezonu

2022.06.08
18:43
2022.06.08
20:18
Forrás
Pannon RTV
Prema vremenskoj prognozi, već sledeće nedelje nas očekuju pravi topli letnji dani sa temperaturom oko 30 stepeni. Ovo je pravo vreme da se okupamo i osvežimo. Istražili smo gde se sve možemo kupati ove godine u opštini Bačka Topola.
Pannon RTV/Kucor Dejan

Termalna banja Pačir tokom cele godine očekuje posetioce. U dva natkrivena bazena se nalazi slana voda čija temperatura iznosi od 32 do 34 stepena i u sebi sadrži natrijum, jod, sulfat, brom i druge minerale koji su korisni i važni za zdravlje. Ulaz je 350 dinara za odrasle i 200 dinara za decu do 14 godina. Meštani mogu da kupe ulaznice u pola cene. Nakon 17 časova svi imaju popust na ulaznice za bazen. Uskoro će gostima biti na raspolaganju i termalno jezero.

Sabolč Sabolčki, predsednik Saveta Mesne zajednice Pačir: „Od kako su uvedene kovid mere, moramo proći više kontrola, sada smo u procesu toga, čekamo rezultate od sanitarne inspekcije. Čim stignu, naši gosti onda mogu da koriste i otvorene bazene."

Pannon RTV/Kucor Dejan

U Staroj Moravici se u ponedeljak otvara rekreaciono-sportski centar REKI. Postoje dva bazena, velnes i dečiji bazen. Uz to, u ponudi imaju štandove sa hranom, restoran i teren za kuglanje, koji svi doprinose prijatnoj atmosferi. Žurka povodom otvaranja sezone održaće se 17. i 18. juna, a biće organizovana i škola plivanja, rekao je Robert Kucor. Direktor REKI d.o.o. je rekao: „Postoje ulaznice po sniženoj ceni za meštane Stare Moravice. To znači da će za decu od 5 do 15 godina biti 150 dinara, a za odrasle 200 dinara, a za decu do 5 godina ulaz je besplatan. Dnevna ulaznica za decu iz okoline je 300 dinara, a za odrasle iz okoline je 400 dinara, a za decu iz okoline staru do 5 godina takođe je ulaz besplatan."

Pannon RTV/Kucor Dejan

U Bajši se takođe pripremaju za otvaranje sezone, a one koji se žele okupati od ponedeljka čeka poluolimpijski bazen dimenzija 25 × 33 metra. Ulaznice su ostale po prošlogodišnjoj ceni, besplatno za decu do 7 godina, za decu do 15 godina cena ulaznice je 150 dinara, 250 dinara za odrasle i 4.000 dinara je sezonska ulaznica. Besplatno je za meštane do 7 godina, za decu do 15 godina ulaz je besplatan uz prikaz Bajša kartice, za odrasle meštane ulaz je 200 dinara i 3000 dinara je sezonska ulaznica za meštane.

Karolj Lacković, predsednik Saveta Mesne zajednice Bajša: „Otvaramo u ponedeljak, 13. juna. Mislili smo da možda par dana ranije otvorimo sezonu, ali bilo je i lošeg vremena, zato smo odlučili da taj dan bude definitivni termin otvaranja bazena. Nema novina, ali smo malo proširili broj ležaljki."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Ljubitelji prirodnih voda mogu se osvežiti na obalama Bačkotopolskog jezera, mnogi su se već kupali proteklog vikenda. Uređena plaža, renovirani tobogani, te ponuda hrane i pića čekaju sve koji posete Bačku Topolu.

Bačka Topola
kupalište
Pačir
Stara Moravica
Bajša

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.