Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kupališta u Senti ponovo dočekuju goste

2020.08.03
17:17
2020.08.03
17:26
Forrás
Pannon RTV
Bazen u Senti od danas je ponovo otvoren za kupače, uz pridržavanje propisanih mera zaštite – odlučio je opštinski štab za vanredne situacije na sednici u petak.

I sređena  obala Tise pored mosta sada očekuje posetioce željne kupanja. Od sredine jula, zbog nepovoljnog razvoja epidemiološke situacije, morao je biti zatvoren bazen u Senti. Danas od 10 časova ponovo je otvorio svoje kapije.

Tokom prinudne pauze izmenjena je i dezinfikovana bazenska voda. Sadašnje otvaranje pratilo je i donošenje čitavog niza novih mera. Istovremeno, na prostoru bazenskog kompleksa ne može biti više od 400 ljudi, a u vodi se u istom trenutku ne može rashlađivati više od 200 kupača. Osim toga, obavezno je pridržavanje mera fizičke distance od metar i po.

„Zadatak svih spasilaca na vodi na teritoriji Srbije je da građane zamole da se istuširaju pre korišćenja bazena. To je veoma važno. Pre nego što uđu na prostor bazena, obavezno je pranje ruku i nogu, odnosno njihova dezinfekcija. To su osnovne stvari koje su važne", kaže Akoš Slavnić, zamenik direktora, Javno komunalno-stambeno preduzeće, Senta.

Na obali Tise tri štranda čekaju kupače. Lokalna samouprava uredila ih je još prvih dana juna, ali zbog nadošlog vodostaja reke, ovde nije počela sezona kupanja. Zbog brzog rečnog toka, kao i predmeta koji su plutali ispod površine vode, kupanje je bilo opasno po život. Tisa se polako vratila u korito i ponovo je bezbedna za kupače.

„Prošle nedelje, u petak, uspeli smo da sredimo ovaj deo štranda kod stuba mosta. Tokom vikenda kupači su već mogli da ga koriste. Smatram da ćemo, u skladu sa mogućnostima, pokušati ove sedmice da sredimo suprotnu, čokansku obalu, kao i štrand kod Riblje čarde, kako bi kupači u što većem broju mogli da ih koriste" kaže Viktor Varga, član opštinskog veća zadužen za oblast privrede.

Za kupače na Tisi na snazi su iste mere koje je krizni štab doneo za čitavu teritoriju opštine. Na osnovu njih obavezno je držanje rastojanje i česta dezinfekcija ruku.

Senta
kupanje
kupališta

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:15

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.