Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Lepo vreme, vikend - pravac Zoološki vrt Palić!

2021.05.21
16:17
2021.05.22
15:09
Forrás
Pannon RTV
Dolaskom lepog vremena, pokrenuo se život i u Zoološkom vrtu. Vredi ovih dana posetiti to mestoi videti nove stanare Zoološkog vrta Palić. Persijski leopard, zlatni aguti i Patagonijska mara, osećaju se na Paliću takođe prilično odomaćeno.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Posle višednevnih padavina, u petak ujutru je ponovo zasjalo sunce. Po ovom prolećnom vremenu mnogi su svoje pre podne ulepšali šetnjom u Zoološkom vrtu.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Pre otprilike pola godine iz Rima je stigao Simba, Persijski leopard. Posetioci su ga tek ovih dana mogli videti prvi put u Zoološkom vrtu Palić. Nadležni su rekli da je ovde doveden zbog parenja sa Lejlom, drugim leopardom.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Ali nije samo leopard životinja koju su posetioci mogli da vide prvi put, već i par zlatnih agutija koji su stigli iz Segedina, kao i Patagonijske mare.

Pannon RTV/Huszár Dániel

U petak pre podne većina životinja se sunčala, naizgled su bili srećni što je na Paliću ponovo lepo vreme.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Najveća atrakcija je trenutno Persijski leopard - rekla je Jelena Toljagić. Koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktvnosti u Zoološkom vrtu na Paliću je dodala da je ova vrsta veoma retka, ima ih oko hiljadu, i to najviše zbog krivolova.

„Simba je stigao sa jednim vrlo zanimljivim zadatkom, a to je da se pari sa Lejlom, devetogodišnjom ženkom, i da dobiju potomstvo. To se ostvaruje kroz program Evropske asocijacije zooloških vrtova i akvarijuma, koji se bavi strogo zaštićenim i ugroženim životinjskim vrstama, uključujući, naravno, i Persijskog leoparda."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Inače, Zoološki vrt na Paliću je od početka maja bogatiji za još jednu životinju, naime Eland antilopa je rodila treće tele, koje je dobilo ima Maja.

Zoološki vrt
Palić

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.