Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Mađarska policija je tokom vikenda zabeležila više od hiljadu povreda granice

2023.06.19
08:13
Forrás
Pannon RTV
U periodu od petka do nedelje policija je preduzela mere protiv 1005 lica koja su povredila granični prostor – izvestila je Glavna kapetanija državne policije Mađarske.

Na osnovu statistike objavljene na njihovom sajtu u petak je uhapšeno 457, u subotu 294 i u nedelju 236 stranaca koji su se bez pravnog osnova nalazili na teritoriji države i svi su vraćeni preko privremene bezbednosne ograde. U dubini države uhvaćeno je 18 lica koja su narušila granični prostor i protiv njih će biti pokrenut postupak.

Protekle sedmice na teritoriji Mađarske uhvaćeno je 1871 lica u pokušaju ilegalnog prelaska granice – što je ove godine najviši broj – i svi su vraćeni preko ograde. U prethodnoj sedmici od 7. do 11. jula uhvaćeno je 1714 lica. Osim toga, u prošloj nedelji u dubini teritorije uhapšena su 24 lica koji su ilegalno ušla u zemlju i protiv njih će biti pokrenut postupak protiv ilegalnih stranaca. Zbog krijumčarenja ljudi pokrenut je postupak protiv 22 osumnjičene osobe – objavljeno je u izveštaju policije.

policija
Mađarska
granica

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.