Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Mađarska policija tоkom vikenda preduzela mere protiv više od 800 migranata

2023.07.03
13:44
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj je prošle nedelje pokrenut postupak protiv 19 osumnjičenih za trgovinu ljudima.

U Mađarskoj je policija od petka do nedelje preduzela mere protiv 808 migranata zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice, saopšteno je iz Policijske uprave Republike Mađarske. Sprečen je ilegalni prelazak granice i svi migranti su vraćeni preko privremeno postavljene zaštitne ograde i to u petak 224 migranta, u subotu 319, a u nedelju 255. U unutrašnjosti zemlje je uhapšeno deset osoba zbog ilegalnog prelaska granice i protiv kojih je pokrenut ekstradicioni postupak.

Tokom protekle nedelje je uhapšeno 1428 osoba zbog ilegalnog prelaska granice i oni su vraćeni nazad. Prethodne nedelje - od 19. do 25. juna – uhapšeno je 1980 osoba. Osim toga, u protekloj nedelji je u unutrašnjosti zemlje uhapšeno 34 osobe zbog ilegalnog prelaska granice protiv kojih je pokrenut ekstradicioni postupak.

Protiv 19 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi je pokrenut postupak, navodi se u policijskom saopštenju.

migranti
migrantska kriza

Najnovije

12:47, Frissítve: 16:49

Ovako vide Mađare u svetu

Rihard Robert Kiš, dobitnik nagrade Prima Primissima za turističko novinarstvo, u ponedeljak posle podne u biblioteci „Jožef Atila“ u Kanjiži predstavio je četvrto prošireno izdanje svoje knjige „Ovako vide Mađare u svetu“.
15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.