Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

"Mađarska sloga" predala potpise za izlazak na izbore

2018.08.24
21:16
2018.08.25
09:12
Izborna lista "Mađarska sloga" predala je danas u Beogradu potpise za izlazak na izbore za Mađarski nacionalni savet.

Listu "Mađarska sloga" podržalo je preko 4.200 lica, a potpisi su prikupljeni za samo jedan dan. Na čelu liste nalazi se Jene Hajnal, sadašnji predsednik Mađarskog nacionalnog saveta koji je izrazio svoje zadovoljstvo velikom podrškom. Hajnal još nije predstavio sastav liste, već je će to biti nakon što je Republička izborna komija proglasi. To se očekuje u ponedeljak na konferenciji za štampu. Izbori za manjinske nacionalne savete održaće se 4. novembra, a predsednik MNS je ponovo zamolio vojvođanske Mađare da se upišu na poseban birački spisak ako to još nisu uradili.

Jene Hajnal se zahvalio na potpisima podrške, kao i onima su na listi i koji preuzimaju na sebe da i u budućem periodu predstavljaju vojvođanske Mađare i zajednicu vojvođanskih Mađara po pitanjima njenih najvažnijih pitanja. Ovo je prilika i da kažem kako vidim našu budućnost, naglasio je on i dodao da je tokom proteklih četiri godina započeo rad, formiran je nacionalni savet koji za zajednicu vojvođanskih Mađara želi da radi i preuzme odgovornost.

Mađarska sloga
nacionalni saveti

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.