Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mađarsko-srpska trgovinska komisija saglasila se oko pitanja od ključne važnosti

2019-11-12
22:44
Forrás
Pannon RTV
Istaknuta tema je bila železnička pruga Segedin-Subotica, kao i funkcionisanje graničnih službi i dugo čekanje teretnih vozila.

Mađarsko-srpska mešovita privredna komisija saglasila se danas pre podne oko pitanja od ključne važnosti – rekao je danas Imre Kern u Budimpešti. Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dodao je da će o ovim pitanjima sutra razgovarati dve delegacije.

„U ovom protokolu istaknutu ulogu imaju procesi vezani za obnovu železničke pruge Segedin-Subotica, produženje rada graničnih službi, odnosno nastavljamo ozbiljne razgovore sa mađarskim Ministarstvom unutrašnjih poslova i carinskim službama kako bi smanjili vreme čekanja, naročito za teretna vozila. Verujem da je u izgledu veoma ozbiljan napredak na ovom polju i nadamo se da će se sa uvođenjem većih kapaciteta, veoma brzo situacija poboljšati, naročito na graničnom prelazu Reske-Horgoš" rekao je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije. 

trgovinska komisija
Imre Kern

Slične vesti

Najnovije

15:50, Frissítve: 15:57

Radosna nedelja

Treće nedelje Došašća slavimo bliskost Gospodnjeg dolaska. Na Adventskom vencu palimo sveću ružičaste boje.
18:43, Frissítve: 18:55

Deca ispunila našu medijsku kuću

Pobednici kreativnog konkursa „Darivati je radost" preuzeli su nagrade. Na konkurs je stiglo ukupno 1347 radova, a mališanima smo priredili program, razna iznenađenja i spremili im poklone.

Najčitanije