Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Mali: Do sutra traje prijava za 10000 dinara pomoći za decu

2023.09.19
13:35
2023.09.19
13:46
Forrás
Saopštenje
Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 10000 dinara za svako dete u Srbiji starosti do 16 godina završava se sutra, isplata će početi 25. septembra.

Prijava se odvija putem portala Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs, a podnosilac prijave unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da bude uplaćen novac.

Mali je dodao, da paralelno sa isplatama jednokratnih pomoći, ne izostaju ni povećanja plata i penzija, sve kako bi se anulirale posledice rasta cena, pre vkega hrane na tržištu. Tako su, kako je rekao, već počele iusplate uvećanih dela zarade medicinskim sestrama i tehničarima, a tokom septembra i oktobra biće isplaćene uvećane zarade i u prosveti ustanovama socijalne zaštite. A u oktobru sledi još jedno povećanje penzija od 5.5 odsto - rekao je ministar finansija.

Siniša Mali
pomoć
novčani pomoć

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.