Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Mali granični prelazi su opet otvoreni

2021.06.14
18:55
Forrás
Pannon RTV
Granični prelazi Bajmok-Bačalmaš, Bački Vinogradi-Ašothalom i Đala-Tisasiget od danas rade po uobičajenom radnom vremenu.

To znači da će pomenuti granični prelazi od sada ponovo biti otvoreni od 7 sati ujutro do 7 časova uveče. U vreme zatvaranja zbog epidemije korona virusa, po uobičajenom radnom vremenu radili su samo  prelazi Horgoš-Reske i Kelebija-Tompa. Ištvan Pastor, predsednik SVM-a, najavio je ranije da se očekuje da će za dve nedelje biti u funkciji svi granični prelazi između dve zemlje.

Na prelazu Đala-Tisasiget, prelaz granice se u ponedjeljak pre podne, u prvim satima nakon otvaranja, odvijao bez zastoja.

Eva Sabo i njena porodica svake nedelje prelaze kod lekara iz Mađarske u Novi Kneževac. Za njih je olakšanje i zadovoljstvo što je mali granični prelaz otvoren, jer na taj način više ne moraju satima čekati na graničnom prelazu Horgoš-Reske, na autoputu.

„Mi smo veoma srećni zbog toga, jer dolazimo ovde kod lekara, i mnogo je bliže od prelaza Reske, a i na granici odlično rade svoj posao, tako da mi nemamo problema, hvala bogu moje mišljenje je dobro."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Granični prelaz Bajmok-Bačalmaš rano popodne bio je prazan, i tu je saobraćaj ponovo mogao da krene nakon dužeg vremena. Većeg zastoja je bilo u prvim minutama nakon otvaranja, kada su ljudi koji ovde žive krenuli na svoja radna mesta u Mađarsku – rekli su nadležni našoj ekipi.

U večernjim časovima se mogu očekivati veća zadržavanja na ulasku u Srbiju, jer se isti putnici tada vraćaju nazad – dodali su.

Ovo je već granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom. Putnici su tu tokom pre podneva morali da čekaju sat vremena kako bi napustili Srbiju. Ovaj prelaz je, inače, periodično radio i do sada, sada je radno vreme samo produženo. Putnici ovde čekaju ujutro od 7 do 7 sati uveče.

Atila Andraši sa Palića kaže: „Čekamo 42 minuta, odnosno nisam dovoljno precizan. Čekamo 38 minuta i mislim da će biti još 20 minuta, ali pre ili kasnije ćemo preći."

Otvaranje granica je dobra vest, ali uvek atuelan savet, da je vredno pre polaska na put dobro se raspitati o trenutnoj situaciji na graničnim prelazima u grupama koje se odnose na to, odnosno putem aplikacija, i dalje ima svoju opravdanost.

granični prelaz

Slične vesti

Najnovije

14:43

Izložba na kraju sela

U Belom Blatu u nedelju je otvorena nesvakidašnja likovna izložba. Slikarka Valentina Vencel svoje radove izložila je na kraju banatskog sela, među kupama trske.

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.