Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mali vatrogasci u Utrinama obradovani uniformama

2021.01.24
16:55
Forrás
Pannon RTV
Udruženje građana "Duga" iz Ade već nekoliko godina obavlja svoju pokroviteljsku delatnost u opštini. Posredstvom fondacije "Čila fon Beselager" iz Nemačke, podmladak dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Utrina obradovan je uniformama.

Donacija je bila neophodna, jer društvo koje deluje u selu može osigurati svoj opstanak dobrovoljnim donacijama.

Donacije Udruženja građana "Duga" iz Ade, spakovane u kutije, redom su iznošene iz automobila ispred sedišta dobrovoljnog vatrogasnog doma u Utrinama. Deca su marljivo i rado pomagala da se ispakuje donirana odeća iz više kutija.

„Donacija koju smo danas dobili došla je od Udruženja građana "Duga" iz Ade. Deca su dobila pantalone, bluze i džempere. Jako su se obradovali, veoma im je nedostajalo da su im uniforme ujednačene. S njima smo išli na predstave i predstavljali ono što su naučili, na primer takmičarski programi. " rekla je Dora Mikloš, predsednica, dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Utrine

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dobrovoljno vatrogasno društvo je osnovano 1951. godine, i u februaru ove godine slavi 70. godišnjicu, ima gotovo 50 članova dobrovoljaca. U opštini Ada samo meštani Utrina imaju dečiji tim.

Antal Tot:

"Dobili ste lepe uniforme. Za što ćeš je koristiti i jesi li srećan zbog toga?

"Drago mi je, a kada budu susreti vatrogasaca onda ću je koristiti."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ove godine je Udruženje građana "Duga" iz Ade, zajedno s vatrogasnim društvom iz Ade, odlučilo da pomogne, ne samo društva iz Ade i Mola, već i društva iz manjih naselja koja pripadaju opštini.

„Udruženje građana godinama podržava vatrogasce, što podrazumeva ne samo volontere već i celo vatrogasno društvo. To je zahvaljujući Fondaciji "Čila fon Beselager" koja s Adom sarađuje gotovo 10 godina. To znači da odeću donosimo iz Nemačke, koju smo takođe dali Utrinama. "rekla je Vesna Civrić, predsednica Udruženja građana "Duga" iz Ade

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Neometan rad Udruženja građana uveliko pomaže njegova saradnja sa lokalnom samoupravom u Adi.

vatrogasci
vatrogasac
Utrine

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.