Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mali vatrogasci u Utrinama obradovani uniformama

2021-01-24
16:55
Forrás
Pannon RTV
Udruženje građana "Duga" iz Ade već nekoliko godina obavlja svoju pokroviteljsku delatnost u opštini. Posredstvom fondacije "Čila fon Beselager" iz Nemačke, podmladak dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Utrina obradovan je uniformama.

Donacija je bila neophodna, jer društvo koje deluje u selu može osigurati svoj opstanak dobrovoljnim donacijama.

Donacije Udruženja građana "Duga" iz Ade, spakovane u kutije, redom su iznošene iz automobila ispred sedišta dobrovoljnog vatrogasnog doma u Utrinama. Deca su marljivo i rado pomagala da se ispakuje donirana odeća iz više kutija.

„Donacija koju smo danas dobili došla je od Udruženja građana "Duga" iz Ade. Deca su dobila pantalone, bluze i džempere. Jako su se obradovali, veoma im je nedostajalo da su im uniforme ujednačene. S njima smo išli na predstave i predstavljali ono što su naučili, na primer takmičarski programi. " rekla je Dora Mikloš, predsednica, dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Utrine

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dobrovoljno vatrogasno društvo je osnovano 1951. godine, i u februaru ove godine slavi 70. godišnjicu, ima gotovo 50 članova dobrovoljaca. U opštini Ada samo meštani Utrina imaju dečiji tim.

Antal Tot:

"Dobili ste lepe uniforme. Za što ćeš je koristiti i jesi li srećan zbog toga?

"Drago mi je, a kada budu susreti vatrogasaca onda ću je koristiti."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ove godine je Udruženje građana "Duga" iz Ade, zajedno s vatrogasnim društvom iz Ade, odlučilo da pomogne, ne samo društva iz Ade i Mola, već i društva iz manjih naselja koja pripadaju opštini.

„Udruženje građana godinama podržava vatrogasce, što podrazumeva ne samo volontere već i celo vatrogasno društvo. To je zahvaljujući Fondaciji "Čila fon Beselager" koja s Adom sarađuje gotovo 10 godina. To znači da odeću donosimo iz Nemačke, koju smo takođe dali Utrinama. "rekla je Vesna Civrić, predsednica Udruženja građana "Duga" iz Ade

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Neometan rad Udruženja građana uveliko pomaže njegova saradnja sa lokalnom samoupravom u Adi.

vatrogasci
vatrogasac
Utrine

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".