Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Među Subotičanima 60 odsto testiranih kovid pozitivno

2022.01.27
14:12
Forrás
Panon RTV
Gradonačelnik Stevan Bakić takođe je zaražen virusom korona.

U ponedeljak je registrovano 140 slučajeva, u utorak taj broj se popeo na 172 zaraženih, dok je juče broj novih slučajeva dvostruko porastao. U Subotici je registrovano 307 novozaraženih, a 396 u Severnobačkom okrugu.

U kovid ambulanti u Harambašićevoj ulici takođe je pregledan rekordan broj pacijenata. Od pregledanih njih 60 odsto imalo je pozitivne rezultate na brzom testu na prisustvo virusa korona.

Zbog sve većeg pritiska obolelih na ambulantu, trenutno je angažovano 12 lekarskih ekipa, po šest u smeni.

I gradonačelnik Stevan Bakić razboleo se od virusa korona. U saopštenju koje je prosleđeno našoj redakciji kaže se da ima blaže simptome, nema povišenu temperaturu i povukao se u kućnu izolaciju.

Prvi čovek grada pozvao je sugrađane da se vakcinišu. Pridržavajmo se protivepidemioloških mera, vakcinišimo se, čuvajmo jedni druge i naše zdravstvene radnike – naglasio je Bakić u saopštenju. On je ovim putem subotičkim đacima i pedagozima čestitao školsku slavu i državni praznik – Svetog Savu.

Subotica
korona virus
Stevan Bakić

Najnovije

17:35, Frissítve: 21:13

Uručene nagrade poljoprivrednog sajma

Glavna nagrada Međunarodnog poljoprivrednog sajma, traktor marke Belarus, otišao je u Futog kod Novog Sada. Poslednjeg dana poljoprivrednog sajma srećnim dobitnicima su uručene nagrade, a događaj su ocenjivali organizatori.

Najčitanije

Uživo sa Vojvođanskog galopa

Danas se održava 10. Vojvođanski galop. Panon televizija će uživo prenositi svečano otvaranje i trke od podneva, a finale i dodelu nagrada od 18 časova sa subotičkog Hipodroma.