Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Međunarodni dan levorukih

2019-08-13
21:36
2019-08-13
21:42
Skoro 15 procenata čovečanstva na Zemlji je levoruko, odnosno oni koji prvenstveno levu ruku koriste za pisanje i ručni rad.

Na ovaj dan se održavaju događaji kojima se podiže svest o problemima levorukih u svetu koji je u velikoj meri namenjem desnorukima. U današnje vreme, sve više pažnje im posvećuje i trgovina, može se kupiti sve više alata i drugih predmeta za upotrebu posebno napravljeni za njih.

Među poznatim levorukim ljudima nalaze se: Julijus Cezar, Leonardo da Vinči, Betoven, Mocart, Bil Klinton, Pol Makkartni,Tom Kruz.

levoruk
međunarodni dan
ruka

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.