Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Migranti provalili u svlačionicu fudbalskog kluba u Majdanu

2020.11.15
20:18
Forrás
Pannon RTV
Ispremetali su stvari, ukradeno je više dresova.

Migranti su provalili u svlačionice Fudbalskog kluba „Tromeđa" u Majdanu. Sinoć su napravili nered u objektu i ukradeno je više dresova. Nadležni procenjuju da je šteta oko 20 hiljada dinara.

Pretpostavlja se da su se i kupali u klupskoj svlačionici, a nestale su i mreže. Dresovi, patike i kopačke razbacani su po objektu. Prema rečima Alekse Mihoka Kucore, igrača Fudbalskog kluba „Tromeđa", šteta je preko 20 hiljada dinara.

Pannon RTV/Szalai Adrián

„Ispremetali su nam prostorije kluba, uzeli potpuno nove dresove, a od opreme uzeli i kopačke. Došli smo dotle da ih ima više nego meštana u selu, jednostavno, ne osećamo se bezbedno, ne možemo da sačuvamo svoje vrednosti, odnosno mi ne želimo ništa drugo nego da nam se vrati naši mirni seoski život" kaže Aleks Mihok Kucora, igrač u Fudbalskom klubu „Tromeđa".

Pannon RTV/Szalai Adrián

Žolt Domonkoš, predsednik kluba bio je u susednom selu kada mu je javljeno da se u svlačionici nalazi između 40 i 50 osoba. Odmah je požurio na mesto događaja: „Javio sam policiji šta su mi javili iz sela, ovde sa lica mesta. Obavestio sam ih, onda su poslali patrolu, a ja sam došao ovamo nakon 20 do 30 minuta. Pogledao sam unutra, video da nema nikog, obavestio sam policiju da nema nikog, pa su mi rekli da treba da zovem Kikindu, da zovu da dođe više njih, jer jedna osoba nije ništa na 40 do 50 migranata. Kako nije bilo nikog javio sam im da tu nema nikoga, i da nije tako veliki problem. Druga stvar je što nedostaju kopačke i dresovi."

Zahvaljujući brzoj reakciji policije odmah su izašli na lice mesta, i u popodnevnim časovima u nedelju već su i uhvatili osumnjičene. Prema rečima meštana ovo nije prvi put da negde provale u Majdanu jer su u  proteklom periodu na kraće ili duže vreme zauzeli više kuća.

migranti
provala
Majdan

Slične vesti

Najnovije

17:39, Frissítve: 18:33

Hleb Mađara

Dečji osmeh vredi više od svih para, kaže organizator, Savez agrarnih udruženja Vojvodine.

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.