Ugrás a tartalomra

Mihajlovo: Prezentacija poljoprivrednih mašina

2017.09.24
14:34
2017.10.04
12:41
Svečanom liturgijom, takmičenjem u kuvanju, sportskim turnirom, vašarom su ovog vikenda dočekivali goste žitelji Mihajlova na seosku slavu.

Na svečanosti su prikazane poljoprivredne mašine kupljene posredstvom Fondacije Prosperitati. Mihajlovo je šire poznat po svojim vrednim baštovanima. Mnogi od njih uspeli su proteklih godinu i po uz podršku Fondacije Prosperitati modernizovati proizvodnju. Janoš Balint, baštovan, Mihajlovo: “Imao sam sreće ove godine, u potpunosti sam iskoristio Tifon po ovoj suši. Zalivam sistemom za zalivanje širine 24 metara i jako sam zadovoljan.”

Poljoprivrednici Mihajlova su bili najuspešniji sa konkursima u čitavoj okolini, što potvrđuje izložena mehanizacija. Zita Nađ, menadžerka kancelarije Fondacije Prosperitati: “U prva tri kruga je 56 konkursa stiglo iz Mihajlova, od toga 51 uspešna. To je jako lep rezultat za ovu malu sredinu. Znamo da Mihajlovo ima skoro 1000 stanovnika, znači 91 posto je uspešno konkurisalo.”

Brigita Juhas sa porodicom se useljava u svoju kuću, zahvaljujući podršci Prosperitati. U toku je obnova kuće, planiraju useljenje krajem jeseni: “Jako se radujem, deca takođe. Svako će imati svoju sobu. Iza kuće ima i malo zemljišta.”

Posredstvom konkursa Prosperitati u selo je dospelo 31 miliona dinara – rekla je Elvira Kovač, poslanica SVM u republičkom Parlamentu: “Nadam se da će u novim krugovima konkursa joše hrabrije  konkurisati, naročito poljoprivredni proizvođači. Kako smo videli, u prethodnom periodu je bilo uspešnih kandidata i za kupovinu kuća.”

Gost izložbe poljoprivrednih mašina bio je Šandor Šomođi, član UO Fondacije Prosperitati, jedan od tvoraca strategije ekonomskog razvoja. U svečanom delu programa nastupali su najmlađi članovi lokalnog umetničkog društva.

Elvira Kovač
Fondacija Prosperitati
mihajlovo
SVM

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.