Ugrás a tartalomra

Mikulaš obradovao poklonima mališane u Pančevu

2023.12.06
14:00
2023.12.06
17:30
Forrás
Pannon RTV
Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Šandor Petefi“ iz Pančeva i ove godine je organizovalo svečanost povodom Mikulaša. Prostorije KUD-a se renoviraju u potpunosti, zato je Deda Mraz deci iz Pančeva poklone podelio u prostorijama Gradskog arhiva.

Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Šandor Petefi“ iz Pančeva su dočekali Deda Mraza sa rukotvorinama, muzikom i okićenom jelkom, koji je naravno stigao i iznenadio decu sa poklon paketima. Irina Vuković iz Starčeva jako se radovala susretu sa Deda Mrazom, jer jako voli čovečuljka sa belom bradom.

Cilj organizatora i roditelja je da se neguje tradicija i da deci ulepšaju praznični period.

Poslednjih godina je postalo popularno da se organizuju radionice sa muzičkom tematikom, jer se na ovaj način u program mogu uključiti i roditelji sa svojim bebama.

Kristina Kiš, vaspitačica-organizator dodele paketića, Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Šandor Petefi“ iz Pančeva: „Bojala sam se kakva će biti reakcija na današnji, da kažem, muzički vrtić, jer deca nisu navikla na ovakvu vrstu performansa gde se pevaju uspavanke i dečije pesme, jer dugo nismo imali takav koncept muzičkog vrtića, ali mislim da je to bilo iznenađenje, i za nas, a i za mene kako su oni sve to lepo prihvatili."

U organizaciji su učestvovali i dali veliki doprinos i saradnik Centra za rasejanje Južnog Banata i stipendista Programa za stipendiranje Šandor Petefi. Deca su dočekala Mikulaša obučenog u crveno odelo sa belom dugom bradom, pevajući božićne i praznične pesme, nakon čega je Deda Mraz podelio poklone.

Karolj Ranc, predsednik, Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Šandor Petefi“ iz Pančeva: „Istina je da je Deda Mraz trebao tek sutra da stigne, ali mi uvek žurimo, pa su i deca bila u žurbi. Danas nas je bilo više od pedeset, što je za nas veliki uspeh, jer dece, nažalost, nema puno. Pevalo se, recitovalo se, neko je i plakao, ali većina ih je bila uzbuđena što je imala priliku da se sretne sa Deda Mrazom. Jako smo zadovoljni."

Poklon pakete koje je podelio Deda Mraz su dobili najmlađi zahvaljujući podršci grada Pančeva i roditelja.

Pančevo
Karolj Ranc

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.