Ugrás a tartalomra

Mladi Andrej Balaž nastupio kao solista

2024.02.21
12:56
2024.02.21
16:20
Forrás
Pannon RTV
Subotički simfonijski orkestar u organizaciji Narodnog pozorišta u Subotici održao koncert u Gradskoj kući.

U Velikoj većnici na koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra izvedena su dela Sibelijusa, Prokofjeva i Dvoržaka. Koncert je održan u organizaciji Narodnog pozorišta u Subotici.

Biseri klasične muzike izvedeni su na koncertu koji je organizovalo subotičko Narodno pozorište. Osim muzičara Subotičkog simfonijskog orkestra na sceni su nastupili i gosti. Dirigent Andrej Bursać već je i ranije nastupao u Subotici, a ovo mu je prva zajednička produkcija sa Subotičkim simfonijskim orkestrom. „Probe su bile veoma intenzivne i veoma dobre. Uživao sam u zajedničkom radu sa Subotičkim simfonijskim orkestrom. Imate skup zaista sjajnih profesionalaca i onda sve nekako ide lako. Vrlo se lako razumemo i vrlo lako dolazimo do pravih muzičkih rešenja, i onda je zadovoljstvo, čini mi se, obostrano.“

Andrej Balaž koji ima svega dvadeset godina nastupio je kao solista na sceni. ”Ja sam stvarno zaista dosta nastupao, dosta sam se trudio, radio. Zato sam veoma zahvalan što ću večeras imati priliku da nastupim sa Subotičkim simfonijskim orkestrom kao solista. Ja sam inače član ovog orkestra i zato mi je veoma drago što ću većeras nastupati zajedno sa svojim, mogu da kažem prijateljima i kolegama.”

Narodno pozorište u Subotici od ove sezone priprema novine za ljubitelje pozorišta i umetnosti. Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta kaže: “Praktično mi smo program od danas proširili. Od ove sezone mi u Narodnom pozorištu više nemamo samo dramu, imamo i Simfonijski subotički orkestar i balet koji će da gostuje. Tako da ćemo u sklopu jedne i druge drame imati osam koncerata simfonijskog, četiri baleta i ono što sam i rekao što je bila zaista moja inicijativa. Mogu da se zahvalim zaista Pokrajini i gradu Subotici što su imali sluha za ovako nešto.”


Naredni koncert Subotičkog simfonijskog orkestra biće održan 7. marta.

Andrej Balaž
koncert
Subotički simfonijski orkestar
Andrej Bursać
Miloš Nikolić

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.