Ugrás a tartalomra
Pixabay

Mladi se od danas mogu prijaviti za državnu pomoć od 100 evra

2022.01.15
14:07
2022.01.16
19:07
Forrás
Pannon RTV
Državljani Srbije, starosti od 16 do 29 godina, mogu da se prijave za novčanu pomoć do kraja januara. Pored imena moraju se upisati jedinstveni matični broj, broj lične karte i naziv banke u koju očekuju da im se uplati novac.

Najmlađi građani koji imaju pravo na pomoć od 100 evra, jesu oni građani koji su 13. januara 2022. napunili 16 godina, a najstariji oni koji su 14. januara napunili 30 godina. Uslov za dobijanje sto evra pomoći za sve mlade je postojanje lične karte.

Mladi se mogu prijaviti na zvaničnom sajtu Ministarstva finansija.

Trezor

Tu treba odabrati opciju „podnošenje prijave".

Od tog trenutka je potrebna lična karta. Treba uneti JMBG, odnosno jedinstveni matični broj građana, a zatim broj lične karte. Nakon toga se mora izabrati banka gde žele da im novac bude uplaćen. Sve što posle toga treba da uradite jeste da kliknete na opciju „pošalji zahtev".

 

Trezor

Nakon uspešne registracije, takođe je moguće proveriti status podnete prijave u bilo kom trenutku. Sve što treba da uradite jeste da ponovo unesete adresu „idp.trezor.gov.rs" u svoj pretraživač, i da kliknete na opciju „provera status prijave". Sistem će ponovo tražiti JMBG, odnosno naš jedinstveni matični broj i broj lične karte. Nakon što popunimo ta polja, ponovo kliknemo na opciju za podnošenje prijave. Ako smo se pravilno registrovali, na ekranu će se pojaviti zeleni prozor, u kome će sistem potvrditi da smo se uspešno registrovali. Ovde je takođe naznačeno i tačno vreme prijave

Tanjug/Strahinja Aćimović

Ako neko nema račun u banci, dovoljno je da od navedenih opcija izaberete banku u koju želite, da država uplati 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Tu će se automatski otvoriti jedan tekući račun za potrebe transfera. Novac će moći da se podigne u izabranoj banci, uz prikaz lične karte - rekao je srpski ministar finansija Siniša Mali.

„Želimo da izrazimo našu podršku prema mladima, prema onima od kojih, na kraju krajeva, zavisi budućnost zemlje. Da im pokažemo koliko su nam važni i da tako ispunimo obećanje koje smo dali krajem prošle godine."

Mladi u Srbiji mogu da se prijave za državnu podršku od 100 evra, odnosno skoro 12 hiljada dinara, do 30. januara, a novac će biti uplaćen u prva tri dana februara.

Siniša Mali
Srbija

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.