Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

MNS je usvojio plana rada i finansijski plan Mađar so-a i Het Nap-a

2019.11.29
20:13
Forrás
Pannon RTV
Danas je održana 10. redovna sednica Mađarskog nacionalnog saveta. Na dnevnom redu je bilo 40 tačaka.

Na početku sednice je Jene Hajnal  čestitao Radio Novom Sadu koji je pre 70 godina, na ovaj dan počeo emitovanje programa. U nastavku sednice članovi saveta su između ostalog odobrili imenovanje direktorice Zavoda za kulturu vojvođanskih mađara. Martina Gondi je ostala na svojoj funkciji. Usvojeni su planovi rada i finansijski planovi Mađar So-a i Het Nap-a za 2020. godinu.

MNS
Mađar So
Het Nap
Martina Gondi

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.