Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

MNS održao pedagoški forum u Kanjiži

2021.08.23
16:36
2021.08.23
18:53
Forrás
Pannon RTV
Očekuje se uključenje oko 300 pedagoga iz obdaništa na seriju stručnih foruma na 11 lokacija.

U organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta se u Kanjiži održava prvi forum sa oko 40 pedagoga, a ukupno će na 11 mesta biti održana serija foruma na kojima se očekuje oko 300 pedagoga koji rade sa decom iz vrtića.

Predškolska ustanova "Labud Pejović" iz Bečeja se već dve godine bavi primenom novih metoda rada, iskustva su preneli učesnicima foruma, a najviše je pozitivnih povratnih informacija. Stručni saradnik Eniko Tadić kaže da se koristi projektna tehnika, deca prave projekte i na osnovu njihovih zanimanja se određuju teme, što znači da nema tradicionalne podele tema kao prijašnjih godina.

Pannon RTV

"Koleginice se boje da će nestati narodni običaji jer postoji i tema na primer da se stave šarafi na stol i da dete smisli šta će da napravi, ali po meni treba ići i na teme kao što su likovi iz bajki i predmeti koji potiču iz bajki" – rekla je Eniko Tadić.

Više institucija se uključilo u obrazovni program koji je startovao 2019. godine, ali su mnoge predškolske ustanove ove godine startovale. Forum koji je sada krenuo želi da dečjim pedagozima pruži i teorijsko i praktično znanje.

Pannon RTV

Predsednica Izvršnog odbora MNS Aniko Jeras kaže da ovi programi decu stavljaju u svoj centar, fokusiraju se na decu, najviše na njihove interese, a pedagošku aktivnost ističu i primenom specifičnih tehnika pedagozi postižu ono najbolje.

Ovi stručni forum će se održati na ukupno 11 lokacija i očekuje se uključenje oko 300 pedagoga iz dečjih vrtića.

Mađarski Nacionalni Savet
obdanište
pedagogija
Aniko Jeras

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.