Ugrás a tartalomra

Modernizacija javne rasvete u Kanjiži

2023.09.20
16:29
2023.09.20
16:44
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Kanjiže zaključila je dugoročni ugovor za modernizaciju i održavanje javne rasvete u opštini.

Zahvaljujući primeni inovativne LED tehnologije, troškovi će u budućnosti biti značajno smanjeni, a opština će godišnje trošiti 1,5 milion kWh struje manje.

Javna rasveta će uskoro biti modernizovana u opštini Kanjiža, sve u ime održivosti. Ugovor na 15 godina potpisan je u sredu u Kanjiži.

Robert Fejstamer, gradonačelnik Kanjiže: „Od danas će se odvijati pripreme na osnovu kojih ćemo modernizovati javnu rasvetu promenom sijalica, pojednostavljeno rečeno. Sa jedne strane, sa stanovišta ekološke svesti, jer ako koristimo manje energije, manje zagađujemo životnu sredinu, a sa druge strane i sa stanovišta energetske efikasnosti koja ima finansijsku liniju.”

Opština Kanjiža je 23. u zemlji u kome je ova saradnja realizovana.

Obrad Tatić, direktor izvođačke firme: Naša investicija ovde će iznositi 1,66 miliona evra. Sve smo obezbedili sa naše strane, samo da počnemo. Ušteda u energetici je 78 posto od sadašnje energije, a znamo šta danas znači u vremenu energetske krize. Sve mesne zajednice su obuhvaćene kao što je to predsednik opštine rekao.”

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ambasador Mađarske u Beogradu Jožef Mađar. „Danas, kada govorimo o tome koliko su dva naroda ili dve zemlje bliske jedna drugoj, trebalo bi da bude dovoljno istaći da je prošle godine, u smislu privrede ili poslovnih odnosa koji definišu naš svakodnevni život, uključujući trgovinu i promet robe, prošlogodišnji promet robe iznosio je skoro 6 milijardi evra.”

Radovi će početi u narednih nekoliko dana. Prema rečima nadležnih, modernizacija javne rasvete u opštini biće završena do kraja godine. 

javna rasveta
Kanjiža
Robert Fejstamer
Jožef Mađar

Najnovije

15:13, Frissítve: 15:27

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.