Ugrás a tartalomra
jegvedelem
Illusztráció: Pannon RTV

Modernizovanje sistema protivgradne odbrane u Vojvodini

2019-10-11
10:12
2019-10-11
10:17
Forrás
Pannon RTV
Obezbeđen novac za izradu idejnog projekta automatizacije protivgradnog sistema.

Pokrajinska vlada je odlučila da finansira nabavku Idejnog projekta za izradu studije izvodljivosti projekta automatizacije protivgradnog sistema na teritoriji AP Vojvodine – za radarske centre „Bajša" i „Samoš". Za tu namenu iz tekuće budžetske rezerve biće izdvojeno 7,1 milion dinara - saopštila je Pokrajinska vlada.

Bajsai jégvédelmi központ

Ovim projektom se prvi put od osnivanja protivgradnog radarskog sistema u Vojvodini početkom ovog veka pokreće obnova I modernizacija dva od tri centra koji pokrivaju teritoriju Vojvodine.

Radarski centar u Samošu pokriva teritoriju od 775.000 hektara pretežno na području Banata od državne granice sa Mađarskom do područja beogradske opštine Palilula. Opremljen je Gematronik radarom od 2001.godine i dejstvuje sa 141 raketne stanice.To je inače prvi meteorološki  radarski centar u Vojvodini. Godinu dana kasnije aktiviran je radar iz iste klase u Bajši koji nadzire područje 715.000 hektara, kontroliše 148 raketnih stanica u 16 opština u zoni od Subotice do Kikinde, odnosno od Sombora do Bečeja.

grad
protivgradna odbrana
Vojvodina
Bajša
Samoš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.