Ugrás a tartalomra
jegvedelem
Illusztráció: Pannon RTV

Modernizovanje sistema protivgradne odbrane u Vojvodini

2019-10-11
10:12
2019-10-11
10:17
Forrás
Pannon RTV
Obezbeđen novac za izradu idejnog projekta automatizacije protivgradnog sistema.

Pokrajinska vlada je odlučila da finansira nabavku Idejnog projekta za izradu studije izvodljivosti projekta automatizacije protivgradnog sistema na teritoriji AP Vojvodine – za radarske centre „Bajša" i „Samoš". Za tu namenu iz tekuće budžetske rezerve biće izdvojeno 7,1 milion dinara - saopštila je Pokrajinska vlada.

Bajsai jégvédelmi központ

Ovim projektom se prvi put od osnivanja protivgradnog radarskog sistema u Vojvodini početkom ovog veka pokreće obnova I modernizacija dva od tri centra koji pokrivaju teritoriju Vojvodine.

Radarski centar u Samošu pokriva teritoriju od 775.000 hektara pretežno na području Banata od državne granice sa Mađarskom do područja beogradske opštine Palilula. Opremljen je Gematronik radarom od 2001.godine i dejstvuje sa 141 raketne stanice.To je inače prvi meteorološki  radarski centar u Vojvodini. Godinu dana kasnije aktiviran je radar iz iste klase u Bajši koji nadzire područje 715.000 hektara, kontroliše 148 raketnih stanica u 16 opština u zoni od Subotice do Kikinde, odnosno od Sombora do Bečeja.

grad
protivgradna odbrana
Vojvodina
Bajša
Samoš

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.