Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

2022.08.13
12:29
Forrás
Pannon RTV
Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.

Armija malih, velikih, onih namenjenih za duže ture, ali i sportskih motocikala, popunila je u petak prostor kod letnje pozornice u Molu. Učesnici su došli iz brojnih klubova, ali je došlo i mnogo bajkera iz inostranstva, odnosno onih već godinama borave u inostranstvu.

Sabolč Capar, Austrija:

„- Došao sam sa njim, sa ovim Trijumfom. Prešli smo dobrih 600 kilometara, ali vredelo je, jer mislim da će ovo biti samo još bolje.

- A šta je neizostavan deo moto susreta?

- Za mene lično Mol, jer ovde kod nas do sada još nije bilo. I činjenica da srećem ljude koje nisam video jako dugo. Društvo, puno razgovora. Uobičajeno je da se uvek priča o motociklima."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nezaobilazan deo susreta je dobra muzika i večernji koncerti. Prvi dan otvorio je četvoročlani „BB bend" iz Novog Kneževca. Bend, koji zastupa bluz i bluz-rok stil, često nastupa na ovakvim događajima, na kojima se raspoloženje i atmosfera razlikuju od drugih događaja..

Arnold Pataki, bubnjar, „BB bend": „Obično bude jako dobro, jer se to razlikuje od jedne klupske svirke. Otvorenije je, slobodnije, bina je veća, gitaristi mogu glasnije da sviraju. Mislim da u tome svi uživaju."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Članovi lokalnog kluba, kao organizatora, pokazali su se kao veoma dobri domaćini. Kao i moto susret u Molu, tako i oni postoje i rade dve godine, sa 19 članova. Njihov cilj je porodična atmosfera i druženje.

Slobodan Boba Kovačev, predsednik Moto kluba „Moto Familija", Mol:

„- Ovo je drugi put da organizujemo, cilj je da svake godine bude što veći i da uživamo u ovome.

- Koliko motora očekujete, koliko ljudi? Odakle dolaze?

- Ljudi dolaze iz raznih zemalja i iz cele naše države, i očekujemo veliki broj.

- Koliko je bilo prošle godine i šta očekujete onda ove?

- Prošle godine je bilo 500 motora, a ove godine očekujemo malo više i mi ćemo biti zadovoljni, skromni smo."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U subotu, drugog dana ove dvodnevne manifestacije, organizatori su pripremili razne moto igre, takmičenja i koncerte.

motocikla
motociklista
motociklisti
Mol

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.