Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

MUP apeluje da se ne kreće na put

2023.02.05
08:42
2023.02.05
09:02
Forrás
Szerbiai RTV
Sneg koji od juče pada u višim predelima Srbije, napravio je probleme. Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica. MUP apeluje na građane da ne kreću na put.

U užičkom kraju angažovano 20 kamiona i 5 teških mašina zimske službe

U užičkom kraju putevi su prohodni, ali ima snega i saobraćaj otežan, javlja dopisnik RTS-a.

Noćas je angažovano 20 kamiona i 5 teških mašina zimske službe.

Najveći problem pravi vetar koji na prevojima stvara nanose. Zabranjen je saobraćaj kamionima s prikolicama i šleperima.

U planinskim delovima palo je oko metar snega.

AMSS: Oprez u vožnji zbog snega u višim predelima i mokrih kolovoza u nižim

U nižim predelima treba očekivati mestimično vlažne kolovoze i smanjenu vidljivost koja će otežavati i usporavati vožnju, dok su putevi na planinama mestimično prekriveni snegom.

Zimski uslovi, zbog kojih su pored zimskih guma potrebni i dodatni uređaji za povećanje trakcije točkova, očekuju vozače ka Tari, Goču, Divčibarama, Zlatiboru i Kopaoniku, ali je slično i na putevima u višim predelima Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Obustavljen put od Brzeća do vrha Kopaonika

Na deonici od Useka do Jarma sinoć oko 19.30 radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, ali je zbog nulte vidljivosti usled snežne mećave i olujnog vetra saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika do daljnjeg obustavljen.

Putari su cele noći bili na terenu pa se ponovno uspostavljanje saobraćaja očekuje tokom jutra.

U brdsko-planinskim predelima sneg i jak vetar parališu drumski saobraćaj. Neke deonice zatvorene su za saobraćaj.

Saobraćaj na putu Kopaonik-Brzeće zabranjen je za sva vozila. Oko 19.30 radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone kod Jarma nastavila put odredišta.

Zbog obilnih snežnih padavina zatvoren je putni pravac Novi Pazar - Sjenica. Ekipe preduzeća Novi Pazar put probijaju smetove.

Obustavljen je saobraćaj i na putu Tutin-Leskova-Karajukića Bunari. Vejavica je zahvatila i područje Vlasine.

Visina snega je 50 centimetara, ali zbog jakog vetra na pojedinim mestima ima nanosa od jednog metra. Jedno vozilo koje čisti sneg iskliznulo je sa puta.

Prestanak padavina prognostičari najavljuju za ndelju, ali će i dalje biti jakog vetra, mećave, smanjene vidljivosti i snežnih nanosa, pa je neohodan poseban oprez u vožnji.

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad u suboti kasno posle podne ponovo je uspostavljen. Do višesatnog prekida došlo je zbog problema koje je orkanski vetar prouzrokovao na kontakt mreži.

Razoran vetar i u regionu. U Zagrebu je čupao drveće i nosio krovove, a jedna osoba je povređena.

U delovima Mađarske otežano je snabdevanje strujom jer je vetar oštetio mrežu. Jak sneg zavejao je Austriju, Češku, Poljsku i Slovačku.

sneg

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.