Ugrás a tartalomra

MUP: Smanjen broj krivičnih dela u kojima se koristi vatreno oružje, mere Vlade daju rezultat

2023.07.19
09:34
Forrás
021.rs
Tokom maja u Srbiji je prijavljeno i evidentirano 16 krivičnih dela u kojima je vatreno oružje korišćeno kao sredstvo izvršenja.

U poređenju sa martom i aprilom, u kojima je bilo 18, odnosno 33 krivična dela, u maju i junu je smanjen broj krivičnih dela u kojima je vatreno oružje korišćeno kao sredstvo izvršenja.

 U junu je zabeleženo 14 ovakvih slučajeva, pokazuje zvanična statistika MUP-a.
"Ovaj rezultat pokazuje da su mere Vlade Srbije, donete 5. maja, počele da daju pozitivne rezultate u domenu (zlo)upotrebe i nezakonitog korišćenja vatrenog oružja i uticale na opštu povećanu bezbednost građana Srbije", navode u MUP-u, prenosi Blic.
 
Dodaju da su najčešća krivična dela u kojima se upotrebljava vatreno oružje ubistvo, ubistvo u pokušaju, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

oružje
Srbija
krivična dela
vlada

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.