Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Na 37. Dane piva goste pozivaju besplatnim pivom

2022.08.08
15:52
2022.08.08
16:14
Forrás
Pannon RTV
Uz poziv dobrodošlice, glumca Prvoslava Zakovskog, povodom Dana piva u Zrenjaninu, danas prepodne su fijakeri krenuli iz dvorišta Gradske kuće u Zrenjaninu kako bi uz deljenje piva pozvali goste na 37. Dane piva.
Pannon RTV/Lukács Attila

Službeno otvaranje ove šestodnevne manifestacije, koja se ove godine održava ranije, biće sutra uveče. Očekuje se na hiljade gostiju koji će moći da biraju između najboljih piva i specijaliteta. Manifestacija će biti proširena i novim sadržajem: Banatska ulica će za ovu priliku biti otvorena na prostoru nekadašnjeg pijačnog trga.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina: „Svim sugrađanima želim da ovi dani prođu u dobrom raspoloženju, da nam vreme bude naklonjeno, da se gostima iz drugih mesta predstavimo kao dobri domaćini. Verujem da će sledećih godina, kako se Zrenjanin bude privredno razvijao i finansijski jačao, ova manifestacija biti još posećenija, ne samo od strane domaćih već i stranih turista."

pivo
Dani piva
Zrenjanin

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.