Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Na gradskom stadionu u Senti otvoren teren sa veštačkom travom

2019.11.13
19:22
Forrás
Pannon RTV
Na svečanom otvaranju naglašeno je da je mnogo toga obnovljeno oko fudbalskog stadiona.

Novi stadion koristiće talentovani mladi fudbaleri senćanskog kluba. U planu je i uređenje atletske staze.

Svečanim presecanjem vrpce otvoren je teren sa veštačkom travom na gradskom stadionu u Senti. Janoš Žemberi, predsednik TSC-a rekao je da su planovi u Senti ostvareni u najvećoj meri. „Ovaj mali teren, na kojem sada igraju deca, deo je tih planova. Dalje ćemo proširiti gledalište, kako bi odgovaralo propisima fudbalskog saveza, odnosno da ima određeni broj mesta za sedenje koji je neophodan za fudbalske mečeve u Superligi. Montiračemo i reflektore za teren."

Pannon RTV/Gál Hermina

Teren sa veštačkom travom izgrađen je uz podršku fudbalskog saveza Mađarske i fudbalskog kluba TSC.

„Mađarskoj Vladi je od 2010. godine sport jedna od strateških grana, jer sve što činimo za opremanje, jeste ulaganje za budućnost. To je tako u Mađarskoj, tako je i na prostoru izvan granica" rekao je Mihalj Takač, premijerov savetnik za sport, Mađarska.

Pannon RTV/Gál Hermina

Igrače koji su izašli na teren pozdravio je Rudolf Cegledi, predsednik senćanske opštine. Naglasio je da mnogi smatraju Sentu jednim od sportskih centara Potisja: „Veoma je važno da imamo i odgovarajuće objekte, jer osim Senćana, u našem gradu je i veliki broj srednjoškolaca koji tu uče. Za nas je važno da mogu sport da upražnjavaju u odgovarajućim uslovima. Teren sa veštačkom travom je takav objekat koji im to omogućava."

Pannon RTV/Gál Hermina

Na terenu su odmah nakon svečanog otvaranja omladinske ekipe TSC-a i Sente odigrale prijateljsku utakmicu.

Senta
sportski teren
Janoš Žemberi
Rudolf Cegledi
Mihalj Takač

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.