Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Na gradskom stadionu u Senti otvoren teren sa veštačkom travom

2019.11.13
19:22
Forrás
Pannon RTV
Na svečanom otvaranju naglašeno je da je mnogo toga obnovljeno oko fudbalskog stadiona.

Novi stadion koristiće talentovani mladi fudbaleri senćanskog kluba. U planu je i uređenje atletske staze.

Svečanim presecanjem vrpce otvoren je teren sa veštačkom travom na gradskom stadionu u Senti. Janoš Žemberi, predsednik TSC-a rekao je da su planovi u Senti ostvareni u najvećoj meri. „Ovaj mali teren, na kojem sada igraju deca, deo je tih planova. Dalje ćemo proširiti gledalište, kako bi odgovaralo propisima fudbalskog saveza, odnosno da ima određeni broj mesta za sedenje koji je neophodan za fudbalske mečeve u Superligi. Montiračemo i reflektore za teren."

Teren sa veštačkom travom izgrađen je uz podršku fudbalskog saveza Mađarske i fudbalskog kluba TSC.

„Mađarskoj Vladi je od 2010. godine sport jedna od strateških grana, jer sve što činimo za opremanje, jeste ulaganje za budućnost. To je tako u Mađarskoj, tako je i na prostoru izvan granica" rekao je Mihalj Takač, premijerov savetnik za sport, Mađarska.

Igrače koji su izašli na teren pozdravio je Rudolf Cegledi, predsednik senćanske opštine. Naglasio je da mnogi smatraju Sentu jednim od sportskih centara Potisja: „Veoma je važno da imamo i odgovarajuće objekte, jer osim Senćana, u našem gradu je i veliki broj srednjoškolaca koji tu uče. Za nas je važno da mogu sport da upražnjavaju u odgovarajućim uslovima. Teren sa veštačkom travom je takav objekat koji im to omogućava."

Na terenu su odmah nakon svečanog otvaranja omladinske ekipe TSC-a i Sente odigrale prijateljsku utakmicu.

Senta
sportski teren
Janoš Žemberi
Rudolf Cegledi
Mihalj Takač

Slične vesti

Najnovije

14:45

Uređivanje puteva u Kanjiži

Iz sredstava nadležnog Pokrajinskog sekretarijata u opštini Kanjiža obnovljeno je ukupno 6,6 kilometara atarskih puteva. U opštini svake godine nastoje da ostvare slične investicije – čulo se na konferenciji za medije.
15:21, Frissítve: 17:13

Vožnja motora sa oprezom

U Subotici je održana obuka o bezbednoj vožnji za vozače motora i motocikala. Na obuci je prisustvovalo oko 20 učesnika, mlađih i starijih bajkera koji već godinama voze.
15:05, Frissítve: 17:08

Proširenje jaslica

Dečji vrtić “Šumica” Predškolske ustanove “Naša radost” u Subotici biće proširen za 60 mesta. Za adaptaciju krila zgrade opština je izdvojila 9 miliona dinara, što je Pokrajina podržala sa dodatnih 6 miliona dinara.

Najčitanije