Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Na Horgošu izgorelo nekoliko hektara zemlje

2021.03.12
16:17
Forrás
Pannon RTV
Požar je izbio sinoć u zaštićenom području šume „Kamaraš". Gotovo 80 odsto od ukupno 28 hektara površine jezera „Kender" izgorelo je tokom jučerašnjeg požara.

Danas je već izgorelo područje izgledalo ovako. Biljke su se na nekim delovima još uvek dimile, a po celom području se širio neprijatan miris.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Salaš Đerđa Juhasa iz Horgoša nalazi se u neposrednoj blizini izgorelog područja, između ostalih i on je jedan od onih koji su alarmirali vatrogasce, koji su brzo stigli na lice mesta.

„Sinoć smo oko 8 časova, oko 15 do 8 sišli dole, jer ima ovde jedno šumovito područje o kojem se mi brinemo, dakle to je moje vlasništvo, a tu dole ima i pasa, koje uvek hranimo uveče. Požar smo primetili oko 8 časova. U tom trenutku sam obavestio policiju."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Prva uzbuna je kod  vatrogasaca stigla nešto posle 19 sati. Na lice mesta su izašli dobrovoljni vatrogasci iz Horgoša i profesionalni vatrogasci iz Kanjiže.

Balaž Bajtai, komandant, Opštinsko vatrogasno društvo, Kanjiža: „Gašenje se završilo u 11 časova uveče. Na žalost, veoma je teško doći do jezera „Kender", jer su putevi preorani, okolni poljoprivrednici to preoru, i nije moguće ući ni u samo jezero „Kender", jer ponegde u njemu ima vode i postoji bojazan da će se tamo automobili zaglaviti, odnosno ako se vetar okrene, takođe može da opkoli vatrogasno vozilo i automobil može tamo da izgori. Kolege nisu rizikovale, ali su posmatrale vatru i tamo gde su mogli su je gasili."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nadležna osoba je dodala da je spaljivanje strništa zabranjeno tokom cele godine, jer je na 28 hektara, koje su sada izgorele, živelo mnogo životinja, koje su sada mrtve ili su ostale bez staništa.

Horgoš
izgoreo
zemlje

Najnovije

Najčitanije