Ugrás a tartalomra

Na sastanku Viktora Orbana i dr Balinta Pastora potvrđen savez između SVM-a i Vlade Mađarske

2023.11.10
14:02
2023.11.10
15:48
Forrás
Pannon RTV
Na današnjem sastanku premijera Mađarske Viktora Orbana i dr Balinta Pastora, v.d. predsednika Saveza vojvođanskih Mađara je potvrđen savez između SVM-a i Vlade Mađarske.

Viktor Orban je u Budimpešti u karmelićanskom samostanu primio dr Balinta Pastora, v.d. predsednika SVM-a, koga je Savet stranke ovlastio da vodi stranku nakon smrti Ištvana Pastora. Dr Balint Pastor je upoznao mađarskog premijera sa predizbornom kampanjom u Srbiji i mogućnostima daljeg razvoja srpsko-mađarskih odnosa, koji su poslednjih godina znatno poboljšani, u čemu SVM namerava i dalje da ima konstruktivnu ulogu. Dvojica političara su dogovorili nastavak programa privrednog razvoja Vojvodine i složili su se da su otvaranje za saobraćaj železničke pruge Segedin-Subotica, kao i produženje radnog vremena malograničnih prelaza ključna pitanja sa aspekta vojvođanskih Mađara, te će zajedno raditi na njihovom sprovođenju.

Viktor Orban
dr Balint Pastor
SVM
Vlada Mađarske
Savez vojvođanskih Mađara
Izbori 2023

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije