Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Na teritoriji opštine Bečej juče održani izbori za mesne zajednice

2019-10-21
15:49
2019-10-21
17:41
Forrás
Pannon RTV
Građani su mogli da glasaju u mesnim zajednicama Bečej, Bačko Petrovo Selo, Bačko Gradište i Mileševo.

Prema preliminarnim podacima glasalo je deset odsto više građana nego pre četiri godine. Procentualno izlaznost, prema procenama iznosi skoro 30 odsto.

Igor Kiš, predsednik lokalne organizacije SVM-a u Bečeju: „Iza nas su veoma zanimljivi izbori za mesne zajednice. U opštini Bečej je veoma davno bila takva situacija da smo mogli da glasamo jedan prema jedan, praktično su bile dve opcije. To je izgleda motivisalo građane. "

Na izborima za mesne zajednice građani su mogli da glasaju za pojedinačne kandidate ali su Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara su otvoreno rekli koje osobe podržavaju.

Viktor Molnar, predsednik opštinske organizacije SVM-a u Bečeju: "Smatram da su kandidati koje je podržao SVM ostvarili dobar rezultat u svim naseljima, bez obzira na to ko je i u kolikom broju ušao u savete mesnih zajednica.“

Građani su juče ukupno  izabrali 83 člana Saveta. Od kandidata koje je podržao SVM, pobedilo je njih 17. To je skoro duplo više od dosadašnjih 8.

Srpska napredna stranka će konferenciju za novinare vezanu za izbore u Bečeju održati večeras od 18 sati.

Bečej
izbori
Viktor Molnar
Igor Kiš

Slične vesti

Most

08:41, Frissítve: 08:47

Ámokfutás egy kínai iskolában

Tanulókat és iskolai dolgozókat sebesített meg egy biztonsági őr egy dél-kínai általános iskolában - közölte a helyi sajtó.

Najnovije

Népszerű

Najčitanije