Ugrás a tartalomra

Na tezgama pijačnih prodavaca u ponudi sveže prolećno povrće

2024.02.24
13:00
2024.02.24
16:38
Forrás
Pannon RTV
Danas je na Mlečnoj pijaci u Subotici takođe bila široka ponuda proizvoda. Većina kupaca sada uzima zelenu salatu, rotkvice i mladi luk.

U subotu ujutro je vladala velika gužva, ogroman broj kupaca je bio na Mlečnoj pijaci u Subotici, što nije čudno jer se na pijačnim tezgama u ponudi pojavilo sveže prolećno povrće. Ponuda je bogata, osim salate, mogu se pronaći i rotkvice, kao i mladi luk.

Silvester Kasiba je kupio zelenu salatu, rotkvice i mladi luk u subotu ujutro. Kako kaže, uz pečenje jede salatu, a za doručak je odabrao rotkvice i luk.

“Salata, mladi luk, sve to kupujem ovde.
Kakvo je prolećno povrće koje se sada može pronaći u pijačnoj ponudi?
Može se kupiti dosta, a cena je takva kakva je."

Ester Ćuro, poljoprivredni proizvođač, je rekla da su cene, na primer spanaća, 350 dinara po kilogramu. Domaći ren je sada vrlo popularan. Boca košta od 200 do 400 dinara.

“Veza rotkvica košta 80 dinara. Vezica crvenog luka je 50 dinara, mladog luka i crnog luka 60 dinara. Ima vrlo lepog crvenog luka za 90 dinara po kilogramu, ima jesenjeg kupusa za 60 dinara po kilogramu, a glavica zelene salate je 50 do 60 dinara, zavisno od veličine.”

Prema rečima prodavaca, potražnja na pijacama uvek raste u proleće. Prolećno povrće, zbog blage zime, sada je ranije stiglo na pijačne tezge.

Klara Daražac, prodavačica: „Sada imamo novina u ponudi, a to je spanać, rotkvice, mladi luk i salatu koji su novi. Šargarepa, povrće, karfiol, kupus, krompir, luk su proizvodi koji su od ranije u ponudi."

Osim povrća, na pijaci je vrlo traženo i voće, jabuke koštaju od 40 do 120 dinara po kilogramu. Cene južnog voća takođe su povoljnije nego u prodavnicama. Narandže se, na primer, mogu kupiti po ceni od 120 dinara za kilogram.

pijaca
povrće

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.