Ugrás a tartalomra

Na ulasku u grad postavljen natpis Subotica i na mađarskom jeziku

2023.06.28
17:22
2023.06.28
20:22
Forrás
Pannon RTV
Od sada je na ulazu u Suboticu ime grada ispisano i na mađarskom jeziku. Veliki natpis u crvenoj, beloj i zelenoj boji označava ime mesta na mađarskom.

Natpis Subotice (Szabadka) postavljen je na severnom izlazu na autoput, na Paliću, gde se već od ranije ime mesta moglo pročitati na latinici i ćirilici. Table Subotica su izrađene u bojama srpske zastave, odnosno crvenoj, plavoj i beloj boji. Tabla „Szabadka” je crvene, bele i zelene boje.

Prema našim saznanjima, postavljanje table će biti završeno do petka, do tada će biti ofarbane noseća konstrukcija, a i pored table sa latiničnim slovima biće postavljena jedna na mađarskom. Trenutno se postavlja rasveta.

Na nedostatak natpisa na mađarskom jeziku gradskom i državnom rukovodstvu pažnju je već ranije skrenuo i Savez vojvođanskih Mađara.

Ištvan Pastor i sad je reagovao na novo postavljen natpis na mađarskom jeziku.

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.