Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Nadvožnjak u Malom Iđošu biće srušen tek nakon izgradnje novog

2023.04.19
12:29
2023.04.19
16:18
Forrás
Panon RTV
Rešeno je pitanje nadvožnjaka koji se nalazi na poveznom putu između Malog Iđoša i Bačke Topole i koji neće biti srušen dok ne bude završen novi.

U skladu sa planiranom dinamikom, čak i brže od toga odvijaju se radovi na izgradnji železnice u opštini Mali Iđoš – izjavio je Balint Juhas. Predsednik Skupštine opštine je u jutarnjem radijskom programu Subotičkog mađarskog radija naglasio: modernizacija železnice je regionalni projekat takvog obima koji će doneti povećanje životnog standarda stanovnicima i Malog Iđoša. Dodao je da će zbog broja stanovnika Malog Iđoša ovde biti izgrađena stanica. Kod izvođenja radova velika dilema je postojala oko rušenja takozvanog Crnog mosta (Fekete Híd), odnosno železničkog mosta koji vodi do Katai salaša. On će biti ponovo izgrađen, ali će biti obezbeđena privremeni prelaz. Osim toga, ključna tačka je bila i zatvaranje nadvožnjaka, koji je u veoma lošem stanju, a nalazi se na starom međunarodnom putu između Malog Iđoša i Bačke Topole.

„Bili smo zabrinuti da će se na dug period, nedeljama, mesecima, na pola godine ili čak i na godinu dana zatvoriti železnički nadvožnjak i da će se do Bačke Topole moći stizati samo autoputem. Ovaj problem je premošten. Lokalna samouprava je pokrenula dogovore i sada smo se sporazumeli da se već gradi novi nadvožnjak i dok on neće biti u funkciji, neće biti srušen stari. Ne mogu da tvrdim da neće doći do povremenih zastoja, ali je sigurno da zastoji neće trajati više nedelja, meseci i to je već jasno. To je bilo važno zbog svakodnevnog života stanovnika Malog Iđoša i uspeli smo to da postignemo“ rekao je Balint Juhas, povodom ove teme.

Mali Iđoš
nadvožnjak

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.