Ugrás a tartalomra

Nagel: Za rešavanje migrantske situacije neophodne su svakodnevne mere

2023.08.03
15:40
2023.08.03
16:44
Forrás
Pannon RTV
SVM akciju srpske žandarmerije u utorak smatra dobrim, ali ne i dovoljnim rešenjem.

Ilegalni migranti prave velike probleme ljudima koji žive u pograničnim naseljima, otežavaju im svakodnevni život, a meštani brinu za sopstvenu bezbednost - o migracijama je, pored tačaka dnevnog reda, bilo reči na sednici Skupštine grada Subotice. Stav Saveza vojvođanskih Mađara o migrantskom pitanju je nepromenjen, od 2015.godine svakom prilikom govore o tome - izjavio je Janoš Nagel, šef odborničke grupe te stranke. Akcija srpske žandarmerije u utorak je svakako bila dobra, ali ne i dovoljno rešenje - dodao je Nagel.

Janoš Nagel, šef odborničke grupe, SVM: „Definitivno je to dobrodošlo, ali nije dovoljno. Jednokratna akcija nije dovoljna za rešavanje ovog problema. Ovde mere treba da budu svakodnevne i mere ne bi trebalo da počnu sa tim. To je samo posledica, da migrante srpska žandarmerija dislocira iz okolnih naselja uz granicu, tu bi država Srbija – jer lokalna vlast u tome nema ovlašćenja – država Srbija mora da pronađe načine i mogućnosti da migranti uopšte ne dolaze niti ulaze u pogranični pojas. To će biti konačno rešenje. Ova akcija u utorak je bila jedno delimično rešenje i ja danas definitivno mogu da konstatujem, na osnovu sopstvenog iskustva i izveštaja građana, da ovaj broj migranata koji je dislociran u utorak, a reč je o 300 migranata, ista koncentracija migranata je već danas ponovo prisutna u pograničnim naseljima.”

migrantska kriza
Janoš Nagel

Najnovije

16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.
14:07

Eskalacija napetosti na Bliskom Istoku

Iran je na Izrael u subotu noću ispalio više od sto dronova i balističkih raketa kao odgovor na izraelski napad na ambasadu u Damasku. Sada je odluka o ratu ili miru u rukama izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.