Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nagrađeni najbolji sportisti u Subotici

2020-12-28
19:21
Forrás
Pannon RTV
U svečanoj sali Gradske kuće u Subotici uručene su nagrade najboljim sportistima i sportskim kolektivima za ovu godinu.

S obzirom na epidemiološku situaciju, samo tri najbolje plasirana u kategoriji seniora, juniora i pionira mogli su biti prisutni na ovom događaju.

Među najmlađima priznanje za najboljeg dobio je gimnastičar Filip Kulić, među juniorima takođe gimnastičarkaNina Šabić, a u konkurenciji seniora rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje.

U konkurenciji veteran nagrađen je i Ištvan Priboj, penzionisani professor fizičkog i plivač. Priznanje je ovom sportisti, koji i dalje ima velike planove, uručio dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada: „Cilj mi je da ponovo na toj svetskoj rang listi, među plivačima veteranima, među kojima sam ja u kategoriji 78, da ponovo budem prvi, jer je ova poslednja godina bila potpuno nulirana zbog koronavirusa. Sada neće ni biti sačinjena rang lista."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Među seniorima, nagrađen je i dizač tegova Tamaš Kajdoči, koji osvojeno prvo mesto na državnom prvenstvu smatra svojim najvećim uspehom ove godine: „Pored toga mi je jako žao što nisu uspeli da održe Evropsko prvenstvo. I ove godine smo se pripremali za to. bilo bi to takmičenje koje bi bilo kvalifikaciono takmičenje za Evropsko prvenstvo, ali nažalost nije održano."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu, rekla je da nisu svi nagrađeni mogli da preuzmu priznanje, zbog epidemiološke situacije, ali to će biti nadoknađeno posle praznika: „Zadovoljni smo. U odnosu na to kakva je bila godina, postignuti su lepi rezultati. Videli smo da je lista bila dugačka. Istovremeno, čestitam i onima koji nisu mogli da budu ovde u svečanoj sali Gradske kuće. Ali nismo zaboravili ni na njih."

Priznanje su takođe dobili i teniseri Spartaka, fudbalerke Spartaka i dizači tegova. Pozdravni govor na svečanom uručenju održao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Subotica
sportisti
sportista
Stevan Bakić

Najnovije

18:46, Frissítve: 18:56

Vakcinacija nastavljena i u Kovačici

Vakcinacija protiv korona virusa je u punom jeku i u opštini Kovačica. Svi koji žele da se vakcinišu mogu da biraju između kineske vakcine Sinofarm, američko-nemačke vakcine Fajzer-Biontek i vakcine AstraZeneka.
16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".