Ugrás a tartalomra

Nagradu Pro Urbe u Kanjiži dobija Sebastijan Nađ

2023.09.28
15:31
2023.09.28
16:40
Forrás
Pannon RTV
Na sednici Skupštine opštine Kanjiža doneta je odluka o rebalansu budžeta, kao i o dodeli Opštinskih priznanja. Odbornici su prihvatili i godišnje programe i finansijske planove nekoliko ustanova iz opštine.

Odbornici su razmatrali 23 tačke dnevnog reda. Na sednici je doneta odluka o dodeli ovogodišnjih Opštinskih nagrada, naime svake godine u oktobru dodeljuju priznanja onim građanima i udruženjima u opštini, koji su učinili mnogo za zajednicu i unapredili ugled same opštine. Najprestižniju nagradu u opštini, nagradu Pro Urbe, ove godine će dobiti Sebastijan Nađ, svetski prvak u rvanju.

Ervin Beharović, šef odborničke grupe, SNS, Kanjiža: „U okviru ove važne odluke dodeljujemo nagradu Pro Urbe, kao i tri priznanja i tri plakete, sa nagradom Juventus Pro Urbe. Ovaj gest jasno pokazuje koliko cenimo naše najbolje sportiste, umetnike i druge značajne javne ličnosti, koje neumorno promovišu razvoj naše opštine.”

Na sednici je doneta odluka i o usvajanju izveštaja o realizaciji budžeta opštine Kanjiža za prvu polovinu ove godine.
Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe, SVM, Kanjiža: „U tom periodu prihodi su iznosili 526 miliona dinara, što predstavlja realizaciju od 43%, dok su rashodi bili 510 miliona dinara, što odgovara procentu od 39%. Najveći deo prihoda čine poreski prihodi, transferi sa pokrajinskog i državnog nivoa, odnosno prihodi od imovine, kao što je porez na naftu, odnosno naftna renta. Na rashodovnoj strani treba spomenuti izdatke za funkcionisanje i podršku u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, zdravstva, socijalne zaštite i poljoprivrede.”

Na sednici je prihvaćen godišnji program i finansijski plan nekoliko ustanova, a odbornici su doneli odluku i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora.

Pro Urbe

Slične vesti

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije