Ugrás a tartalomra

Najčitaniji mađarski pisac stigao u Vojvodinu

2019-09-17
18:06
Forrás
Pannon RTV
U posetu Vojvodini stigao je Laslo L. Lerinc, poznat kao pisac Lesli L. Lorens ili Frenk Kokni, koji je dao ekskluzivni intervju Panon televiziji.

On je najprodavaniji savremeni mađarski autor, sa preko 100 avanturističkih romana, omladinske i naučno-fantastične literature. Čitalačka publika imaće prilike da se sa njim sretne u sredu u subotičkom „Nepkeru", a u četvrtak u Senti u Kući stvaralaca.

Na susretu će potpisivati svoje najnovija, ali i starija izdanja. U njegovim avanturističkim romanima u pretežno istočnjačkom ambijentu glavni junaci rešavaju različita tajnovita i naizgled natprirodna ubistva. Laslo L. Lerinc ima duboka stručna znanja iz oblasti istočnjačke kulture, jer se u svojim naučnim radovima najviše bavio foklorom i književnošću Tibeta i Mongolije. Na ove teme objavio je brojne naučne radove, te je čak i prevodio epove iz Mongolije i Burjatija.

Sa najčitanijim savremenim mađarskim autorom u sredu od 19 časova u prostorijama „Nepkera" razgovaraće Jožef Miškolci, a u četvrtak Janoš Toke od 18 časova u Kući stvaralaca u Senti.

Intervju koji je sa Laslom L. Lerincom pripremila ekipa Panon RTV-a biće naknadno emitovan na Panon televiziji, kao i na talasima Subotičkog mađarskog radija.

mađarski pisac
Vojvodina

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije