Ugrás a tartalomra
MTI/Rosta Tibor

Najjači migracioni pritisak za poslednjih pet godina na granični pojas kod županije Čongrad - Čanad

2020.12.02
16:27
Forrás
Pannon RTV
Ovoliki priliv migranata nije registrovan od 2015. godine. U utorak je uhvaćeno 267 osoba u povredi graničnog prostora.
MTI/Rosta Tibor

Gergelj Varkonji, referent za medije Glavne policijske kapetanije u županiji za MTI je rekao: policija ili vojska su u utorak u 68 slučajeva zaustavili pokušaje pojedinačne ili grupne povrede graničnog prostora u županiji Čongrad – Čanad, u blizini mađarsko-srpske granice. Na prostoru Segedina, Ašothaloma, Reske, Kubekhaze, Deske, Ujsentivana, Klarafalve i Morahaloma, kao i kod graničnog prelaza Reske na autoputu, za 24 časa zadržano je 267 osoba koje su povredile granični prostor. Većina njih je na teritoriju Mađarske stupila istočno od Tise.

U sredu u zoru ponovo su veće grupe ilegalno prešle zelenu granicu, nakon 2 časa grupa od 15, a nešto pre 5 časova grupa od 20 članova uhvaćene su u blizini Deske. Policija ih je sve vratila preko privremene ograde na granici.

Ove godine do sada su mađarske vlasti uhvatile blizu 37 hiljada lica u pokušaju povrede graničnog prostora, i zajedno sa njim i oko 400 trgovaca ljudima.

MTI/Rosta Tibor
migrant
migracija
pritisak
granica

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.