Ugrás a tartalomra
MTI/Rosta Tibor

Najjači migracioni pritisak za poslednjih pet godina na granični pojas kod županije Čongrad - Čanad

2020.12.02
16:27
Forrás
Pannon RTV
Ovoliki priliv migranata nije registrovan od 2015. godine. U utorak je uhvaćeno 267 osoba u povredi graničnog prostora.
MTI/Rosta Tibor

Gergelj Varkonji, referent za medije Glavne policijske kapetanije u županiji za MTI je rekao: policija ili vojska su u utorak u 68 slučajeva zaustavili pokušaje pojedinačne ili grupne povrede graničnog prostora u županiji Čongrad – Čanad, u blizini mađarsko-srpske granice. Na prostoru Segedina, Ašothaloma, Reske, Kubekhaze, Deske, Ujsentivana, Klarafalve i Morahaloma, kao i kod graničnog prelaza Reske na autoputu, za 24 časa zadržano je 267 osoba koje su povredile granični prostor. Većina njih je na teritoriju Mađarske stupila istočno od Tise.

U sredu u zoru ponovo su veće grupe ilegalno prešle zelenu granicu, nakon 2 časa grupa od 15, a nešto pre 5 časova grupa od 20 članova uhvaćene su u blizini Deske. Policija ih je sve vratila preko privremene ograde na granici.

Ove godine do sada su mađarske vlasti uhvatile blizu 37 hiljada lica u pokušaju povrede graničnog prostora, i zajedno sa njim i oko 400 trgovaca ljudima.

MTI/Rosta Tibor
migrant
migracija
pritisak
granica

Najnovije

Najčitanije

Izložba na kraju sela

U Belom Blatu u nedelju je otvorena nesvakidašnja likovna izložba. Slikarka Valentina Vencel svoje radove izložila je na kraju banatskog sela, među kupama trske.