Ugrás a tartalomra
Pixabay/15950594

Najlakše do posla u zdravstvu ili kurirskoj službi

2021-01-19
14:19
Forrás
Pannon RTV
U Novom Sadu najveći broj nezaposlenih u poslednje vreme posao je dobio u oblasti zdravstva ili kurirskoj službi.

U evdienciji novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje ima ukupno 29.808 nezaposlenih osoba, od kojih su 13.014 Novosađani. Uprkos epidemiji virusa korona u Južnobačkom okrugu prošle godine bilo je za osam odsto manje registrovanih nezaposlenih lica nego u 2019. godini, odnosno zbog aktuelne situacije sada je lakše zapošljavanje u pojedinim stručnim oblastima nego što je to bilo ranije. Među tim oblastima, ističu nadležni, su poslovi u  zdravstvu i farmaciji, ali su traženi i radnici za održavanje higijene, kuriri i dostavljači, radnici u hemijskoj industriji. I dalje postoji velika potreba za stručnjacima iz IT sektora, mašinskih i građevinskih inžinjera, ali i za pomoćnim radnicima u građevinarstvu, rukovaocima CNC mašina, knjigovođama i trgovcima. U proseku svi oni lako dolaze do posla. Najteže je trenutno doći do zaposlenja u ugostiteljstvu, turizmu i saobraćaju. U okviru programa Moja prva po osnovu novosadske evidencije o zaposlenju, 525 mladih dobilo je posao.

Novi Sad
nezaposlenost
zdravstvo
kurirska služba
Nacionalna služba za zapošljavanje

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".